انواع عسلدانستنی‌ها

درباره عسل عناب و خواص آن بیشتر بدانید

عسل عناب
212بازدید

عسل طبیعی عناب گونه‌ای از انواع عسل تک گیاه است. همان گونه که گل‌ها تنوع گسترده‌ای دارند، شهد آن‌ها نیز از لحاظ خواص متنوع است. پس زنبورها می‌توانند عسل‌هایی متنوع با خاصیت‌هایی گوناگون از شهد این گیاهان تولید کنند. شما در مورد خواص خود میوه‌ی عناب چه می‌دانید؟ اگر تا کنون عسل ناب عناب را نچشیده‌اید، در این مقاله با ما همراه باشید. شاید تصمیم گرفتید هر زودتر برای خرید عسل عناب اقدام کنید. [این محتوای مفید را هم از دست ندهید: همه چیز درباره عسل گون]


درباره‌‌ی عناب

عناب به‌طور کلی در مناطق گرم و خشک رشد می‌کند و میوه می‌دهد. درخت عناب تا ده متر رشد کرده و دارای برگ‌های کوچک است. این میوه وقتی هنوز نرسیده، رنگ آن سبز است و به مرور پس از رسیدن به قرمز تغییر رنگ می‌دهد. خرما قرمز و خرمای چینی دیگر نام‌های این میوه است.

عناب

به‌طور کلی نمی‌توان رویشگاه اصلی این میوه را به منطقه خاصی نسبت داد ولی کشورهای لبنان، ایران، چین، هند، آسیای میانه و شبه جزیره کره را می‌توان به‌عنوان خاستگاه‌های اصلی آن نام برد. ایران عنوان سومین رتبه درزمینه کشت و تولید عناب را در جهان دارد. استان خراسان جنوبی قطب تولید و کشت عناب در ایران است زیرا 90 درصد از 3000 هکتار زمین که برای کشت عناب در ایران به کار می‌رود متعلق به این استان است. [درباره‌ عسلک چه می‌دانید؟]


خواص عناب

میوه‌ی عناب دارای مواد مغذی بسیار غنی برای بدن انسان است. میوه عناب خواص طبی زیادی دارد و در طب سنتی کشورهای مختلف راجع به آن صحبت شده است. عناب افزون بر خواص تغذیه‌ای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است. درختان میوه عناب از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا وجود دارند. درخت عناب  به درخت سنجد شبیه است و در نواحی کوهستانی می‌روید.

  عسل تغذیه ای چیست و چه تفاوتی با عسل طبیعی دارد؟ - آیا مصرف آن بلامانع است؟

از جمله خواص این میوه می توان موارد زیر را نام برد:

  • آرامش‌بخش و ضد استرس

در طب سنتی آسیای شرقی از عناب به عنوان داروی کاهش اضطراب استفاده می‌شود.

  • تقویت کننده معده، طحال و سیستم گوارشی

مصرف این میوه برای سلامت دستگاه گوارش بسیار پر فایده است.

  • خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی

عناب دارای آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی مثل  ویتامین C، کاروتنوئیدها و فلاونوئید است که برای پوست مفید و همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.


برای مطالعه‌ی بیشتر: هر آنچه باید از معنای عسل خام بدانیم


ارزش غذایی و خوراکی عناب

  • عناب با وجود ویتامین c و خاصیت آنتی اکسیدانی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن انسان می‌شود.
  • عناب منبع سرشار از پتاسیم است که باعث کنترل حرکت و تنظیم عملکرد عضلات می‌شود.
  • عناب یک میان وعده خوب به شمار می‌رود؛ زیرا فیبر زیادی دارد و برای کاهش چربی و قند خون مؤثر است.
خواص عناب
  • در هر 100 گرم عناب 77.86 گرم آب وجود دارد و عاری از اسیدهای چرب و کلسترول است.
  • عناب به علت اینکه دارای کربوهیدرات و قندهای طبیعی است، قابلیت تأمین انرژی بدن را دارد.

در بسیاری از کشورهای جهان از عناب به‌عنوان خوراکی استفاده می‌شود. برای مثال در بریتانیا و استرالیا از عناب آب نبات می‌سازند که با چای بسیار خوشمزه است. در کشورهای شرق آسیا از عناب شربت می‌سازند و برای مصرف مردم به فروشگاه‌ها عرضه می‌کنند. [شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: چرا عسل شکرک می‌زند؟]


خواص عسل عناب

عسل عناب، حاوی خواص عمومی عسل و همچنین میوه‌ی عناب است. در زیر به بررسی تعدادی از این خواص می‌پردازیم:

  گرده گل و خواص جالب آن برای سلامتی

آرام بخش

ترکیبات و مواد معدنی موجود در عسل عناب به آرام کردن فعالیت در ناحیه هیپوکامپ مغز کمک می کند. عسل عناب حاوی ترکیب فلاونوئید است که به نظر می رسد از طریق اثرات آن روی سروتونین باعث خواب بهتر می شود.

ضدالتهاب

عسل عناب به عنوان یک ضدالتهاب عالی عمل می کند. ساپونین های موجود در عسل عناب باعث شده تا این عسل از قابلیت های ضدالتهابی قدرتمندی برخوردار باشد. همچنین تحقیقات علمی نشان می دهد که همه عسل ها تاثیرات مفیدی بر سیستم ایمنی بدن دارند.

عسل عناب

عسل عناب هم از این خاصیت بی نصیب نیست. این عسل حاوی فلاونوئیدها و پلی ساکارید می باشد که دانشمندان معتقدند در تقویت سیستم ایمنی نیز نقش مهمی دارند که باعث کاهش التهاب می شود.

خاصیت آنتی اکسیدانی

به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عسل عناب حاوی مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین های A ،B و C بوده که این آنتی اکسیدان ها به ترمیم و مهار آسیب های سلولی کمک می کنند و استرس اکسیداتیو و التهاب مضر را در بدن کاهش می دهد. قدرت آنتی اکسیدانی عسل عناب ممکن است مزایای گسترده ای برای کبد و سیستم قلبی عروقی داشته باشد.

عسل عناب بهترین برای تقویت سیستم ایمنی بدن

جهت افزایش تقویت سیستم ایمنی بدن عسل عناب می تواند به عنوان یک ماده غذایی مقوی و خوشمزه نقش مفیدی داشته باشد، باعث کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو می شود که عملکرد سیستم ایمنی را تضعیف کرده و ما را در مقابل بیماری آسیب ناپذیرتر می کند. چندین ترکیب موجود در این عسل از جمله: ساپونین ها، فلاونوئیدها و پلی ساکاریدها به عنوان عوامل پشتیبانی از سیستم ایمنی شناخته شده اند. [بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: معجزه‌ای به‌نام عسل آویشن]

  آشنایی با انواع عسل گیاهی و خواص شگفت انگیز آن‌ها برای سلامتی

کاهش قندخون با عسل عناب

عسل عناب هم مانند بسیاری از عسل های دیگر در صورت مصرف با دوز مناسب می تواند به کاهش قندخون کمک کند و بدن را در برابر بیماری دیابت و سایر اختلالات متابولیکی در امان نگه دارد. برخی دانشمندان فکر می کنند که توانایی کاهش قندخون عناب از غلظت بالای ویتامین A ناشی از آن است که می تواند حساسیت به انسولین را بهبود بخشد.

عسل عناب

تحقیقات دیگر به تأثیرات مثبت عناب بر آدیپونکتین، هورمون تنظیم کننده قندخون و سایر نشانگرهای متابولیک اشاره دارد، در نتیجه این عوامل هم می تواند دلایلی بر خواص عسل عناب برای کنترل قند خون باشد.

کنترل سرطان

به نظر می رسد عسل عناب برای کنترل سرطان نقش بسزایی را ایفا می کند. بسیاری از ترکیبات فعال زیستی موجود در این عسل، از جمله: ساپونین ها، فلاونوئیدها، آنتی اکسیدان ها، پلی ساکاریدها و تری پنوئیدها توانایی کند کردن روند رشد و کشتن برخی از انواع سلول های سرطانی را دارند.

بهبود خواب با خوردن عسل عناب

بسیاری از پزشکان عسل را برای خواب بهتر به عنوان یک مکمل، برای بیمارانی که دچار بی خوابی یا مشکلاتی از این قبیل هستند توصیه می کنند. به نظر می رسد عسل عناب به ویژه برای افرادی که بی خوابی و سایر مشکلات بی خوابی که با استرس و اضطراب مرتبط است، مؤثر می باشد. یکی از مهم ترین فواید عسل عناب توانایی آن در آرام کردن ذهن، آرام کردن فعالیت عصبی و کمک به القاء و تداوم خواب است. [جهت آگاهی: معرفی ابزار و وسایل مهم زنبورداری]

  آشنایی با انواع عسل تقلبی و نحوه تشخیص عسل طبیعی

سخن پایانی

در این محتوا درباره عسل عناب و خواص آن خواندیم. فراموش نکنید که هیچ گاه یک عسل نمی‌تواند به صورت خالص از شهد یک گیاه خاص تهیه شود. زمانی که بیش از ۵۰ درصد از یک عسل از شهد گیاه خاص، ساخته شده باشد؛ به نام همان گیاه می‌خورد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

منبع

پاسخ دهید