
شربت عسل طعم و رنگ بسیار خوبی دارد و از انواع نوشیدنی های رایج در ایران است این شربت بیشتر در فصول گرم سال استفاده می شود شما می توایند با نوشیدن این شربت خوشمزه در فصل تابستان نهایت لذا را ببرید.این شربت یکی از انواع شربت های مناسب در این فصل به شمار می رود. طرز تهیه چندین نوع شربت با عسل را در این مقاله از دلگرم به شما عزیزان آموزش می دهیم.
فهرست مطالب
- عسل چیست؟
- فواید عسل چیست؟
- فواید نوشیدن عسل با آب گرم چیست؟
- معرفی انواع شربت عسل و خواص آن ها برای بدن
- سخن پایانی وسوالات متداول
عسل چیست؟
عسل یکی از انواع خوراکیهای بینظیر و پرخاصیت در طبیعت است که با فواید منحصربهفرد خود شناخته میشود. این خوراکی پرطرفدار، حالت چسبندگی و غلظت زیادی دارد و هر چه میزان آب موجود در آن کمتر باشد، چسبندگی آن بیشتر است.عسل طبیعی و اصل، توسط زنبورعسل در طبیعت ساخته میشود و خواص زیادی دارد. به همین دلیل برای حفظ سلامتی و درمان انواع بیماریها بسیار مفید است.

نکته جالب درباره عسلها این است که بسته به گیاهانی که زنبور از آن تغذیه کرده و عسل را ساخته است، رنگ و طعم آن هم متفاوت است.بهخاطر همین ویژگی عسلهایی با رنگهای طبیعی وجود دارند و این طیف رنگی از عسل روشن و سفید تا عسل زرد و حتی مایل به قرمز را در برمیگیرد.عسلها آنقدر تنوع دارند که اگر هر بار یکی از آنها را هم امتحان کنید، تمامشدنی نیستند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خواص سیر و عسل را بخوانید.
فواید عسل چیست؟
همانطور که اشاره کردیم، عسل پر از خاصیت و فایده است و اگر یکبار آن را امتحان کنید، محال است از برنامه غذایی شما حذف شود.همه، عسل را علاوه بر طعم بینظیر آن، با خواص و فواید بیشمار آن میشناسند.

عسل سرشار از انواع ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها است. مواد اسیدی ضدباکتری و میکروب نیز به مقدار زیادی درون عسل وجود دارد و شبیه به یک آنتیبیوتیک قوی عمل کند. افرادی که بنیه بدنی ضعیفی دارند و یا برای مدتزمان طولانی بیمار بودند، بهتر است برای تقویت بدن و بازیابی توانایی خود، عسل مصرف کنند، چراکه عسل ازجمله خوراکیهای تقویتکننده بدن است. مصرف روزانه عسل همراه با مقداری آب ولرم، روند جذب کلسیم را برای شما سریعتر میکند و در تقویت حافظه نقش مؤثری دارد.
فواید نوشیدن عسل با آب گرم چیست؟
شربت عسل ساده یکی از داروهای قدیمی و اثبات شده طبیعی است که اثربخشی آن توسط نسل های زیادی تأیید شده است. بنابراین بیایید با مزایای این نوشیدنی بیشتر آشنا شوید.
۱) کاهش وزن با نوشیدنی عسل
همانطور که می دانید عسل یک جایگزین سالم برای قند است. سرشار از مواد معدنی، اسید آمینه و ویتامین ها می باشد و بدون شک یک ماده عالی برای رژیم غذایی متناسب با کاهش وزن است. شروع روز شما با یک لیوان شربت عسل می تواند باعث بهبود بسیاری از کارکردهای اساسی بدن شود یعنی، به شما در تسریع متابولیسم و کاهش وزن کمک می کند.
۲) باعث بهبود هضم غذا می شود
همانطور که اشاره کردیم بهتر است، صبح بلافاصله پس از بیدار شدن وقتی معده خالی می باشد، یک لیوان آب گرم با عسل را بنوشید. این زمانی است که معده و مخاط روده بیشتر مستعد به جذب عناصر طبیعی عسل از جمله آنزیم ها و عناصر بیولوژیکی آن هستند. آب گرم همچنین به نرم شدن سموم که به دیوارهای روده می چسبند کمک می کند تا آنها را بیرون بیاورد.

با توجه به اینکه روده و معده مان تمیز تر می شود، می توانیم هضم بهتری داشته و مواد مغذی را جذب کنیم. همه می دانند که عسل یک آنتی بیوتیک طبیعی است در نتیجه می تواند با باکتری هایی که می توانند باعث عفونت معده شوند، بجنگد.
۳) واکنشهای آلرژیک را کاهش می دهد
عسل آلرژی شما را بهبود نمی بخشد، اما می تواند به کاهش علائم آن کمک کند. علاوه بر این، خاصیت دفاعی آن به بدن اجازه می دهد تا با اجزای حساسیت زا مبارزه کند. لازم به ذکر است که آب همراه با عسل تنها در صورتی مؤثر است که به طور مداوم مصرف شود تا به تدریج سیستم ایمنی بدن ما را تقویت کند. این امر به لطف ویتامین ها، مواد معدنی و اسید آمینه اتفاق می افتد، که می تواند به مقاومت در برابر میکروب های بیماری زا موجود در محیط کمک کند و باعث جلوگیری از بیماری شود.
معرفی انواع شربت عسل و خواص آن ها برای بدن
عسل از آن خوراکیهای خوشطعم و دوستداشتنی است که تقریباً همه آدمها آن را دوست دارند. عسل را میتوان به هر شکل و با ترکیبات متفاوت و بینظیری نوش جان کرد و به همین دلیل تنوع جذابی از انواع خوراکیها با عسل وجود دارد.
۱) شربت عسل و لیمو
- باعث سم زدایی بدن می شود
- مفید برای گلو درد و سرفه
- عطش را برطرف می کند
- موجب کاهش وزن نیز می شود
محتوا برای ۱ نفر:
- عسل ارگانیک: ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیمو: ۲ قاشق غذاخوری
- آب ولرم: ۱ فنجان
طرز تهیه:
ابتدا به یک فنجان آب ولرم عسل را اضافه میکنیم. بعد از حل شدن عسل در آب ۲ قاشق آب لیمو را اضافه کرده و بعد هم میزنیم تا خوب ترکیب شود. شربت عسل و لیمو آماده نوشیدن است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خواص دمنوش به لیمو و عسل را بخوانید.
۲) دتاکس عسل و عرق بهارنارنج
- خاصیت آرام بخشی فوق العاده ای دارد
- سردرد های میگرنی را کاهش می دهد
- باعث منظم شدن ضربان قلب می شود
- اشتها آور است

محتوا برای ۱ نفر:
- عسل: ۲ قاشق غذاخوری
- عرق بهار نارنج: یک چهارم لیوان
- آب: ۱ لیوان
طرز تهیه:
عسل را در یک لیوان آب ولرم حل کرده و سپس عرق بهار نارنج را به آن اضافه کنید. (در صورت تمایل می توانید برای رنگ بهتر شربت از زعفران استفاده کنید).
۳) شربت عسل زعفران و تخم شربتی
- خاصیت آنتی اکسیدان فراوانی دارد
- باعث بهبود روحیه و علائم افسردگی می شود
- اشتها را کم و وزن را کاهش می دهد
- سبب پایین آمدن کلسترول خون و جلوگیری از گرفتگی شریان ها و رگ های خونی شده
- عطش را برطرف می کند
- سبب منظم شدن سیکل قاعدگی می شود
نکته: برای خانم های باردار ضرر دارد و توصیه نمی شود.
محتوا برای ۱ نفر:
- زعفران ساییده شده: یک چهارم قاشق چای خوری
- آب: ۱ لیوان
- عسل: ۲ قاشق غذاخوری
- تخم شربتی: ۱ قاشق چای خوری
- گلاب در صورت تمایل : به میزان لازم
طرز تهیه:
قبل از تهیه شربت عسل، تخم شربتی ها باید ۱ ساعت در آب بماند تا لعاب دار شود و زعفران را هم باید دم کنید. سپس عسل را در آب حل کنید و بعد تخم شربتی، زعفران و در صورت تمایل برای طعم و عطر بهتر گلاب را به آب و عسل اضافه کنید و هم بزنید تا خوب ترکیب شوند و قوام بیاید. شربت آماده است. (نوش جان)
۴) نوشیدنی عسل و نعناع
- به دلیل خاصیت آنتی بیوتیکی، عفونت را از بین می برد
- وزن را کاهش می دهد
- هورمون های بدن را تنظیم میکند همچنین باعث کاهش هورمون تستوسترون در بدن زنان می شود.
- ضد افسردگی است
- مفید برای دستگاه گوارش می باشد
- خنک کننده بدن است

محتوا برای ۱ نفر:
- عرق نعناع: نصف لیوان
- عسل : ۲ قاشق غذاخوری
- آب : یک چهارم لیوان
طرز تهیه:
آب، عرق نعناع و عسل را با هم ترکیب کنید و هم بزنید تا عسل به خوبی حل شود و بعد نوش جان کنید.
۵) شربت عسل و عرق کاکوتی
- مناسب برای تقویت معده است
- تقویت کننده دستگاه گوارش و هضم غذا را آسان می کند
- مفید برای افراد مبتلا به اسهال، دل درد، دل پیچه
- دل درد و کمر درد ناشی از قاعدگی را تسکین می دهد
- برطرف کننده بیماری های تنفسی مانند سرماخوردگی، تنگی نفس، برونشیت و…
- رقیق کننده خون است
محتوا برای ۱ نفر:
- عرق کاکوتی: نصف لیوان
- گیاه کاکوتی: ۳۰ گرم
- عسل: ۲ قاشق غذاخوری
- آب: نصف لیوان
طرز تهیه:
ابتدا آب و عرق کاکوتی را با هم ترکیب کرده و بر روی حرارت بگذارید سپس گیاه کاکوتی را نیم کوب کرده و به محلول عرق کاکوتی و آب اضافه کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید و بعد صاف کنید. وقتی ولرم شد، عسل را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عسل حل شود و قوام بیاید سپس شربت عسل آماده است. نوش جان
۶) شربت عسل و گلاب
- باعث پیشگیری و در درمان عفونت ها کمک می کند
- سردردها را تسکین می دهد
- سبب تقویت خلق و خو میشود و اعصاب را آرام می کند
- مشکلات هضم را هم نیز برطرف می کند

محتوا برای ۱ نفر:
- عسل :۲ قاشق غذا خوری
- آب: ۱ فنجان
- گلبرگهای گل رز خشک شده : ۲ فنجان (در صورت وجود گلاب آماده نیازی نیست)
طرز تهیه:
ابتدا آب را به یک قابلمه اضافه کنید و روی حرارت متوسط تا زمانی که جوش بیاید، سپس گلبرگ های گل رز را در صورت لزوم شستشو دهید گرما را خاموش کرده و گلبرگ های گل رز را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً غوطه ور شوند. وقتی آب ولرم شد عسل را به آن اضافه می کنیم و هم میزنیم تا حل شود و بعد از یک ساعت آماده نوشیدن است.(در صورت وجود گلاب آماده فقط کافیست نصف فنجان گلاب را با آب و عسل مخلوط کنید و هم بزنید تا خوب عسل حل شود). سپس شربت عسل آماده نوشیدن است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خواص عسل و زعفران را بخوانید.
۷) دتاکس عسل و عرق بیدمشک
- نشاط آور است
- آرام بخش قلب و اعصاب است
- متناسب برای کم خونی است
- اشتها آور است
- درد های ناشی از اعصاب و روماتیسم را تسکین می دهد
- باعث جلوگیری از آلزایمر می شود
- اختلالات قاعدگی را برطرف می کند
- قند، فشار و چربی خون را تنظیم می کند
- عفونت های مجاری ادرار را هم نیز برطرف می کند
محتوا برای ۱ نفر:
- عرق بیدمشک: نصف لیوان
- عسل: ۲ قاشق غذاخوری
- گلاب و زعفران: به میزان لازم
طرز تهیه:
عرق بیدمشک و گلاب را باهم ترکیب کنید. روی حرارت ملایم بگذارید تا به دمای ۵۰ درجه سانتی گراد برسد. سپس از روی حرارت برداشته و صبر کنید ولرم شود و بعد عسل و زعفران را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید که قوام بیاید. نوش جان
۸) شربت عسل و عرق کاسنی
- اشتها آور است
- معده را تقویت می کند
- هضم غذا را آسان می کند
- مناسب برای درمان کلسترول، فشار خون و آنژین قلبی است
- برای افراد مبتلا به کم خونی مفید است

محتوا برای ۱نفر:
- عرق کاسنی: نصف لیوان
- عسل: ۲ قاشق غذاخوری
- آب : ¼ لیوان
- زعفران: به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا عرق کاسنی و آب را با هم ترکیب کرده سپس عسل و زعفران را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا عسل حل شود و شربت قوام بیاید.
سخن پایانی
شما در این مقاله با عسل و خواص آن آشنا شدید. همچنین از طرز تهیه انواع شربت با عسل آگاه شدید. اگر یوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
آب جوش باعث ازبینرفتن خواص عسل میشود. به همین دلیل بهتر است عسل را در آب نیمهجوش یا ولرم بریزید تا خواص آن حفظ شود.
عسلها باتوجه به گیاهی که زنبور از آن تغذیه کرده و عسل را ساخته است، رنگهای متفاوتی دارد. بنابراین در میان انواع عسلها، طیف رنگهای گوناگون مانند سفید مایل به زرد، زرد کمرنگ، زرد پررنگ و حتی مایل به قرمز دیده میشود.