اسرار شگفت انگیز عسل طبیعی به زنبور های عسل مربوط می شود، که از گرده افشان های بسیار مهم گل، میوه و سبزیجات هستند. این بدان معنی است که آن ها به رشد دیگر گیاهان کمک می کنند. زنبورها گرده ها را بین قسمت های نر و ماده منتقل می کنند و به دانه ی گیاهان اجازه رشد می دهند تا به میوه برسند.
اسرار شگفت انگیز عسل با خواص های درمانی و خوراکی از موضوع های داغ این دوره از زندگی می باشد. زنبور عسل (Honey bee) از تاثیرگذار ترین و مفید ترین موجودات در محصولات زراعی و باغی است که به صورت طبیعی یا صنعتی رشد می کنند. زنبور های عسل به تولید و نگهداری عسل و استفاده از موم برای ایجاد لانه های شش ضلعی معروف هستند. در حال حاضر، 7 گونه و 44 زیرگونه از زنبورهای عسل، در جهان زندگی می کنند.عسل نه تنها خوشمزه است، بلکه تنها غذایی است که توسط یک حشره تهیه می شود که هم توسط انسان ها و هم خود حشره خورده می شود.
یک کندوی زنبور عسل معمولی حدود 60،000 زنبور را در خود جای می دهد، که بیشتر آن ها زنبور کارگر (Worker bee) هستند.با شروع گرم شدن هوا، زنبور ها شروع به تغذیه روی گل ها می کنند و اسرار شگفت انگیز عسل شروع به برملا شدن می کند. زنبور ها برای تهیه عسل باید با سفرهای بی پایان به گل ها، برای جمع آوری شهد، بسیار سخت کار کنند. آن ها معمولاً شهد شیرین را از گلها در شعاع حدود 4 کیلومتری جمع آوری می کنند و این شهد را به کندو منتقل می کنند.
فهرست مطالب
عسل چیست؟
عسل یک مایع غلیظ و طلایی است که توسط زنبور های زحمتکش تولید می شود، عسل از شهد گیاهان گلدار تهیه و در داخل کندو، برای مواقع کمبود ذخیره می شود.زنبور ها غددی دارند که آنزیمی ترشح می کنند که به “آنزیم زنبور” معروف است. وقتی زنبور ها شهد را جمع آوری می کنند، این شهد با آنزیم موجود در دهان زنبور عسل مخلوط می شود. در کندوی زنبور عسل زنبورها این شهد را به زنبورهای دیگر نیز می دهند . درون کیسه شهد در بدن زنبور این شهد با آنزیم های “کیسه شهد ” زنبور مخلوط می شوند ، دیاستاز/ آمیلاز/ اینورتاز جزو آنزیم های مفید موجود در بدن زنبور می باشد که به عسل اضافه می شوند . مهمترین آنزیم بدن زنبور دیاستاز می باشد که در کیسه شهد به عسل اضافه می شود. زنبورها بارها این عسل را به درون سلول های شش ضلعی که لانه زنبوری نام دارد،می ریزند.
این سلول های شش ضلعی از موم ساخته شده اند و درست مانند کوزه های ذخیره سازی عمل می کنند. با هر بار مکیدن شهد بخشی از رطوبت عسل در بدن زنبور گرفته شده و آنزیم های بیشتری به عسل اضافه می شود تا نهایتا عسل رسیده شود . عسل ها حاوی قند ها، اسید های عالی ، پروتئین ها، مواد معطر و خوشبو کننده، املاح، آنزیم ها و همچنین حاوی ویتامین ها می باشند.ازاسرار شگفت انگیز عسل می توان به این اشاره کرد که یک جایگزین خوشمزه و سالم برای قند است.
معرفی 7 خاصیت شگفت انگیز عسل طبیعی
عسل در طول تاریخ برای خواص زیادی که داشته و مصارف پزشکی مورداستفاده قرار میگرفته است، حتی در برخی بیمارستان ها برای درمان زخم ها مورد استفاده قرار میگرفته، البته خواصی که برای عسل گفته میشود برای عسل طبیعی و غیر پاستوریزه است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله معجزهای بهنام عسل آویشن را بخوانید.
بیشتر عسل هایی که به صورت بسته بندی مورد استفاده میگیرد به صورت پاستوریزه هستند، دمای بالای در فرایند پاستوریزاسیون باعث از بین رفتن مخمر ها میشود، ماندگاری عسل را افزایش میدهد و بافت و رنگ عسل را بهبود میبخشد. البته در این فرایند بسیاری از خواص عسل نیز از بین میرود.
خواص ضد عفونی کنندگی عسل طبیعی
یکی دیگر از اسرار شگفت انگیز عسل این است که یکی از قدیمی ترین آنتی بیوتیک های شناخته شده میباشد و به دوران باستان بر می گردد. مصریان اغلب از آن به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی و محافظ پوست استفاده می کردند. عسل حاوی پراکسید هیدروژن است که منبع برخی از خواص ضد باکتریایی است. همچنین دارای قند بالایی است که می تواند به جلوگیری از رشد برخی باکتری ها کمک کند. علاوه بر این، عسل سطح pH پایینی دارد. پایین بودن ph باعث می شود رطوبت از باکتری ها دور شود به این معنی که باکتری ها از بین بروند. برای استفاده از عسل به عنوان آنتی بیوتیک، آن را مستقیماً روی زخم یا ناحیه آلوده بمالید.
عسل می تواند به از بین بردن باکتری ها و روند بهبودی کمک کند. همچنین می توانید برای کمک به درمان عفونت های داخلی، عسل مصرف کنید. به سادگی یک قاشق غذا خوری را قورت دهید، یا آن را درون یک فنجان چای گیاهی بریزید تا به آرامش برسید تا اسرار شگفت انگیز عسل را درک کنید! به طور کلی عسل برای استفاده بر روی پوست یا بدن، بی خطر است، هرچند که هرگز نباید به کودک زیر 1 سال عسل بدهید. بهتر است برای مصرف آن به منظور مراقبت های بهداشتی خود، با متخصصان پوست مشورت کنید.
خواص درمانی عسل طبیعی
خواص درمانی عسل، بیش از 5000 سال است که در پزشکی استفاده می شود. عسل با کیفیت بالا سرشار از آنتی اکسیدان است که شامل اسیدهای آلی و ترکیبات فنولیک مانند فلاونوئید ها هستند. دانشمندان بر این باورند که آنتی اکسیدان ها با کاهش خطر حملات قلبی، سکته های مغزی و برخی از انواع سرطان ها مرتبط هستند. همچنین ممکن است سلامت چشم را ارتقاء بخشند. برخی از مطالعات از اسرار شگفت انگیز عسل پرده برداشته است که عسل عوامل خطرناک بیماری قلبی را، در مبتلایان به دیابت بهبود می بخشد.در حالی که عسل ممکن است کمی بهتر از قند تصفیه شده برای مبتلایان به دیابت باشد، اما باید با احتیاط مصرف شود.خوردن عسل ممکن است به کاهش متوسط فشار خون منجر شود ، که یک عامل خطر مهم برای بیماری های قلبی است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله عسل بخورید، لاغر شوید را بخوانید.
تری گلیسیرید بالا یک عامل خطرناک برای بیماری های قلبی و دیابت نوع دو است. مطالعات متعددی نشان می دهد که عسل می تواند سطح تری گلیسیرید را کاهش دهد، به خصوص هنگامی که به عنوان جایگزین قند استفاده میشود.عسل می تواند به کاهش سرفه در کودکان کمک کند، سرفه برای کودکان مبتلا به عفونت های تنفسی یک مشکل شایع است. این عفونت ها می توانند بر کودکان و والدین در خواب و کیفیت زندگی تأثیر بگذارند.طبق مطالعاتی که انجام شده است، عسل باعث کاهش علائم سرفه و بهبود خواب، بیشتر از دارو های سرفه شده است.تحقیقات اخیر معتبر نشان داده است که عسل می تواند با پوشش دادن مری و معده، رفلاکس معده و مشکلات مواد غذایی غیر قابل هضم را کاهش دهد.
عسل منبع خوب آنتی اکسیدان است
عسل طبیعی حاوی مجموعه ای از مواد شیمیایی است که نقش آنتی اکسیدانی دارند، برخی از انواع عسل ها حاوی تمامی آنتی اکسیدان هایی هستند که در میوه ها و گیاهان وجود دارد.
آنتی اکسیدان ها به پیشگیری از آسیب سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد کمک میکنند. رادیکال های آزاد باعث فرایند پیری و همچنین بروز بیماری های مزمن نظیر سرطان و بیماری های قلبی عروقی هستند، تحقیقات نشان داده که آنتی اکسیدان های موجود در عسل که پلی فنول نامیده میشوند میتوانند از بروز بیماری های قلبی عروقی پیشگیری کند.
نقش عسل طبیعی در بهبود زخم ها
از عسل مانوکا در موارد پزشکی برای ترمیم زخم استفاده میشود، عسل مانوکا دارای ترکیباتی است که باعث از بین رفتن میکروب ها شده و بهبود سریعتر بافت زخم شده کمک میکند.
مطالعات نشان میدهد که عسل مانوکا میتواند عفونت را کاهش داده و سرعت بهبود زخم را افزایش دهد، البته توجه داشته باشید که عسل هایی که برای مصارف پزشکی استفاده میشود استریل هستند و نمیتوان از همه انواع عسل برای بهبود زخم استفاده کرد.
عسل طبیعی منبع غنی از فیتونوترینت هاست
فیتونوترینت ها ترکیبات شیمیایی هستند که در گیاهان یافت میشود و به محافظت گیاهان در برابر آسیب هایی نظیر اشعه فرابنفش خورشید و حشرات مزاحم کمک میکنند.
فیتونوترینت ها در عسل طبیعی دارای خاصیت آنتی اکسیدانی، آنتی باکتریال و ضد قارچی هستند، علاوه بر این باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و خاصیت ضد سرطانی عسل طبیعی میشوند.فراوری عسل طبیعی باعث از بین رفتن این مواد میشود.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله درباره عسل گون را بخوانید.
نقش عسل در کمک به دستگاه گوارش
از عسل در برخی موارد از بیماری های گوارشی مثل اسهال استفاده میشود، البته نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه میباشد، علاوه بر این خاصیت عسل در از بین بردن هلیکوباکتر پیلوری که علت اصلی بروز زخم معده است اثبات شده.
عسل یک پروبیوتیک قوی است که باکتری های مفید روده را تغذیه میکند، باکتری های مفید روده نه تنها باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش میشوند بلکه برای سلامت کلی بدن نیز مفید هستند.
با مصرف عسل طبیعی گلودرد خود را تسکین دهید
عسل از دیرباز یکی از درمان های گلودرد در طب قدیم بوده، در هنگام سرماخوردگی و گلو درد میتوانید از یک قاشق غذاخوری عسل، یک لیوان آب جوش و مقداری آب لیمو برای تسکین گلودرد خود استفاده کنید.عسل طبیعی به عنوان یک مهار کننده سرفه عمل میکند، تحقیقات نشان داده که عسل به اندازه دکسترومتورفان که یکی از مواد اصلی تشکیل دهنده داروهای ضد سرفه است فایده دارد و میتوانید یک یا دو قاشق غذاخوری از آن را به طور مستقیم به عنوان داروی ضد سرفه استفاده کنید
سخن پایانی
شما در این مقاله با اسرار عسل آشنا شدید. همچنین از خواص های آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
بله، عسل طبیعی در خارج از کندو یک محلول فوق اشباع است که بسیار هم ناپایدار است و اگر شرایط مساعدی برای آن ایجاد شود قطعا شکرک می زند. اگر چه بسته به منبع گیاهی آن ممکن است از چند روز تا چند سال بعد از برداشت به تاخیر بیفتد.
اگر چه عسل طبیعی به علت خواص آنتی باکتریایی که دارد، تا مدت ها در برابر فاسد شدن مقاومت می کند، اما بسیاری از کارخانجات بسته بندی عسل، برای جلوگیری از تخمیر عسل (فاسد شدن) در بلند مدت و همچنین جلوگیری از شکرک زدن آن به منظور شفاف شدن و جلوه ی زیباتر، آن را حرارت می دهند. همین حرارت باعث می شود هسته های شکرک زدن کاهش یابند و یا به کلی ازبین بروند و عسل دیگر شکرک نزند. این کار اگرچه فوایدی دارد و باعث مشتری پسند شدن عسل می شود، اما بسیاری از ویتامین ها و آنزیم های مفید آن را ازبین می برد.