آشپزی با عسل

دستور پخت کیک اسفنجی عسلی و کیک موز عسلی

کیک عسلی
274بازدید

شیرنی عسل یک جایگزین خوب برای شکر در تهیه‌ی دسرها و غذاهاست. قند آن به گونه‌ای‌ست که افراد دیابتی هم منعی برای مصرف آن ندارند. چرا که طی دو مرحله جذب آن صورت می‌گیرد. به این ترتیب چه خوب است که طرز تهیه کیک‌های عسلی خوشمزه برای عصرانه‌هایمان را یاد بگیریم. آشپزی با عسل لذت بخش خواهد بود، چراکه به آسانی می‌توانید میان سلامتی و شیرینی تعادل ایجاد کنید. شما تجربه‌ای از پخت کیک با عسل دارید؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا سه دستور پخت خوشمزه و عسلی را با هم قدم به قدم یاد بگیریم.

طرز تهیه کیک موز و عسل

کیک موز و عسل

مواد لازم

  • یک و نصف فنجان آرد
  • ٢ عدد تخم مرغ
  • نصف فنجان روغن
  • ٢ قاشق غذاخوری شیر
  • نصف فنجان عسل
  • ١ قاشق چای‌خوری جوش شیرین
  • ١ قاشق چای‌خوری دارچین
  • نصف  قاشق چای‌خوری جوز هندی
  • نصف  قاشق چای‌خوری نمک

طرز تهیه

ابتدا فر را با دمای ۱۶٠ درجه سانتی‌گراد روشن می‌کنیم تا گرم شود. در ادامه آرد را با جوز هندی و دارچین و نمک و جوش شیرین مخلوط می‌کنیم و بهم می‌زنیم تا مخلوط شوند. در ظرف دیگری تخم مرغ را خوب می‌زنیم و موز را رنده می‌کنیم سپس شیر و عسل و روغن را اضافه می‌کنیم و کاملا مخلوط می‌کنیم. سپس مواد تر و خشک را با هم مخلوط می‌کنیم و در قالب فر ۵ در ٩ سانتی‌متر می‌ریزیم و به مدت ١۵ دقیقه در فر می‌گذاریم. و پس از خنک شدن سرو می‌نماییم.

پخت کیک عسل و گردو

در بعد از ظهرهای این روزهای سرد یک تکه کیک با چای داغ خیلی می چسبد. مخصوصا اینکه عسل و گردو هم به آن اضافه کنیم. درست کردن این کیک را به شما پیشنهاد می کنیم.

کیک گردو و عسل

مواد لازم

  • گردو ۳/۴ فنجان
  • آرد یک و نیم فنجان
  • عسل ۱ فنجان (توصیه می‌کنم از عسل گون استفاده کنید.)
  • پوره سیب ۱ فنجان
  • تخم مرغ ۳ عدد بزرگ
  • جوش شیرین ۳/۴ قاشق چای خوری
  • نمک  ۱/۴ قاشق چای خوری
  • پودر زنجبیل  ۱/۴ قاشق چای خوری
  "سیر و عسل" , یک دریا معجزه

طرز تهیه

  1. فر را تا دمای 176 درجه سانتی گراد به همراه طبقه ای در مرکز آن پیش گرم کنید. گردوهای نصف شده را برروی قالب (سینی) رولت پخش کنید. آن را بین 5 تا 7 دقیقه در فر برشته کنید تا زمانیکه بوی خوبی تولید کند، چند دقیقه یک بار آنها را جابجا کنید. سپس آن را به یک بشقاب منتقل کنید؛ بگذارید تا خنک شود. گردوها را برای خرد کردن در یک مخلوط کن (غذاساز) ریخته و حدود 10 بار کلید آن را روشن/خاموش کنید تا بسیار ریز شود. آن را کنار بگذارید.
  2. یک قالب کمربندی 22 سانتیمتری را با کره چرب کنید و برروی آن آرد بپاشید؛ و کنار بگذارید. در یک کاسه بزرگ، عسل و پوره سیب را با هم مخلوط کنید؛ آنقدر هم بزنید که بیشتر عسل حل شود. تخم مرغ ها را اضافه کنید، تا زمانیکه که کاملا با هم ترکیب شوند هم بزنید.
  3. آرد، جوش شیرین، نمک و زنجبیل را درون یک کاسه متوسط الک کنید. آن را به مخلوط عسل اضافه نموده و هم بزنید. با استفاده از لیسک پلاستیکی، گردوها را با آن مخلوط کنید.
  4. خمیر را درون قالبی که از پیش آماده شده است بریزید. کیک را تا زمانیکه روی آن قهوه ای طلایی شود و تستری را که در وسط کیک فروکرده اید به راحتی و تمیز بیرون بیاید، حدود 55 دقیقه بگذارید تا بپزد.
  5. قالب را به پنجره سیمی منتقل کنید؛ بگذارید تا در حدود 15 دقیقه خنک شود تا زمانیکه کیک از دیواره های قالب شروع به جدا شدن کند. کیک را از قالب خارج کنید، و برروی دیس پذیرائی قرار دهید. تا وقتیکه کیک هنوز گرم است، از یک کاردی فلزی استفاده کنید و به آرامی مابقی عسل را برروی کیک به صورت یک لایه نازک پخش کنید تا سطح آن براق شود. به صورت گرم میل نمائید.
  کیمیایی به نام عسل و دارچین

کیک اسفنجی عسلی

مواد لازم:

  • آرد ۲ پیمانه
  • شکر ۱ پیمانه
  • تخم مرغ ۶ عدد
  • روغن مایع ۱/۴ پیمانه
  • عسل ۱ قاشق چایخوری
  • وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
  • بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه شربت

  • عسل ۲ قاشق غذاخوری
  • مربای دلخواه ۱ قاشق غذاخوری
کیک اسفنجی با عسل

طرز تهیه کیک اسفنجی عسلی

  1. زرده و سفیده تخم مرغ رو از هم جدا کنید. به نکات مربوط به جدا کردن زرده و سفیده دقت کنید. میتونید اینجا بخونید.
  2. سفیده ها رو با همزن بزنید تا کاملاً سفید و ابری بشه و با کج کردن ظرف ازش نریزه.
  3. شکر رو آروم آروم بهش اضافه کنید و هم بزنید.
  4. بعد زرده ها رو یکی یکی اضافه کنید و با همزن هم بزنید. وانیل رو هم اضافه کنید و هم بزنید.
  5. حالا عسل رو با ۲ قاشق غذاخوری آب ولرم مخلوط کنید و اضافه کنید.هم بزنید تا مخلوط بشه.
  6. همزن رو کنار بگذارید.
  7. آرد و بیکینگ پودر و نمک رو با هم مخلوط کنید و سه بار الک کنید.
  8. مخلوط آرد رو به تدریج اضافه کنید و با لیسک فولد کنید. فولد کردن یعنی هم زدن دورانی.
  9. روغن رو هم اضافه کنید و به آرامی با مایه کیک مخلوط کنید.
  10. مایه کیک باید کاملاً یکدست بشه. در عین حال نباید پفش رو بخوابونید.
  11. قالب گرد ۲۳ سانت رو کمی چرب کنید و آردپاشی کنید. یا کف قالب رو کاغذ روغنی بکشید.
  12. مایه کیک ساده رو در قالب بریزید.
  13. قالب رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار بدید. مدت پخت این کیک حدوداً ۳۰ دقیقه است. کیک رو با خلال دندون تست کنید اگه چیزی بهش نچسبیده بود و رویه ش هم پخته و طلایی شده بود در بیارید. در غیر این صورت زمان بدید تا بپزه.
  14. قالب رو در بیارید و بذارید خنک بشه. بعد کیک رو از قالب خارج کنید.
  15. برای برش زدن باید اجازه بدید کیک کاملاً خنک بشه که برشهای تمیزی از توش در بیاد.
  16. برای درست کردن شربت برای رویه کیک هم عسل و مربای دلخواهتون رو با کمی آب ولرم رقیق کنید. خیلی آبکی نباید باشه، فقط در حدی اضافه کنید که روان بشه و قابل مالیدن روی سطح کیک.
  17. شربت رو روی کیک خنک شده و برش زده شده با برس بکشید.
  آنچه درباره ی دمنوش به لیمو و عسل باید بدانید

سخن پایانی

در این نوشتار دستور پخت کیک عسلی اسفنجی، کیک گردو و عسل و همچنین کیک موز و عسل را یاد گرفتیم. امیدواریم که این دستور پخت‌ها را دنبال کنید و از یک کیک خوشمزه و سالم برای عصرانه خود لذت ببرید. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت بنویسید.

پاسخ دهید