عسل در دوران بارداری
عسل

عسل را در دوران بارداری دریابید

77بازدید

عسل یک غذای طبیعی و شفابخش است که می‌تواند برای پیشگیری و درمان مشکلات سلامتی متنوعی به کار رود. از طرفی دوران بارداری دورانی حساس است که باید به آن دقت ویژه و خاصی شود. پرهیزات غذایی و توصیه های غذایی بخش جدایی ناپذیر دوران بارداری است. آیا شما برای دوران بارداری خود رژیم ویژه‌ای دارید؟ یکی از مواد موثر و بسیار مهم برای دوران بارداری، عسل است.

عسل طبیعی در دوران بارداری خواص متفاوتی برای مادر و جنین دارد. تمامی این خواص به علت ویژگی های درونی عسل ایجاد می شود. عسل در درون خود مواد غذایی ارزشمندی را جای داده است که می توانند به سادگی در تقویت مادر و جنین نقش ایفا کنند.عسل سرشار از آنتی بیوتیک ها است.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: معجزه‌ای به نام عسل آویشن


خوردن عسل در سه ماه اول بارداری

درگذشته عقایدی درباره مناسب نبودن خوردن عسل در سه ماهه اول بارداری در میان مادران رواج پیدا کرده بود. امروزه پزشکان خوردن آن برای مادران در ماه های اول بارداری را مضر نمی دانند. به علت فوایدی همچون بهبود تهوع صبحگاهی و تقویت بدن مادر، خوردن آن در ماه‌های اول به مادران باردار توصیه می‌شود.

خوردن عسل در ماه آخر بارداری

در ماه آخر بارداری جنین به مقدار قابل توجهی رشد کرده است. سر و یا پاهای او معمولا به نواحی زیر معده و دیافراگم فشار می آورد. این مسئله احتمالا مشکلات گوارشی (خصوصاً معده دردها و سوزش سر دل) شما را تشدید می‌کند.

عسل در دوران بارداری

با توجه به فواید عسل طبیعی برای دستگاه گوارش، می‌توانید با خوردن عسل در ماه آخر بارداری:

  • از شر مشکلات گوارشی خود راحت شوید. (به ویژه کاهش سوزش و درد معده)
  • با تقویت ذخایر بدنی، خود را برای دوران شیردهی آماده کنید.

شاید این مطلب هم برایتان مفید باشد: عسل بخورید، لاغر شوید


خواص عسل برای زنان باردار

خوردن عسل در بارداری یک جایگزین خوب برای قند تصفیه شده و مزه‌ی شیرین آن است. این ماده سرشار از گلوکز و فروکتوز است. همچنین عسل سرشار از کلسیم، روی، پتاسیم، منیزیم و انواع ویتامین‌ها است. این ویژگی‌ها باعث می‌شود تا یک بانوی باردار از عسل برای:

  • تامین مواد مورد نیاز بدن
  • درمان برخی بیماری های زمان بارداری
  • تقویت سیستم ایمنی

آنتی اکسیدان‌ها و خاصیت ضد باکتریایی عسل به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند.

عسل در دوران بارداری

این بخصوص برای زنان باردار بسیار مهم است؛ تا در طول دوران بارداری، با حفظ سلامت خود، نیاز به مصرف دارو‌های شیمیایی پیدا نکنند.

  • کاهش بی‌خوابی

هنگامی که عسل درست قبل از خواب با شیر مصرف شود، دارای خاصیت تسکین دهنده‌ی استرس است. و بدون استرس بهتر می‌توانید بخوابید. بنابراین اگر در دوران بارداری در به خواب رفتن یا داشتن یک خواب پیوسته مشکل دارید، می‌توانید قبل از خواب، شیر گرم با عسل میل کنید.

  • بهبود سریع سرماخوردگی

خواص ضد ویروسی و خاصیت تقویت‌کننده‌ی سیستم ایمنی عسل به تسکین سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند. زنان باردار می‌توانند عسل را به اَشکال مختلف (مانند چای یا با آب ولرم) مصرف کنند تا در صورت ابتلا به سرماخوردگی، سریعا بهبود می‌یابند.

  • بهبود سلامت پوست

طبیعت ضد باکتری، ضد قارچ و آنتی اکسیدانی عسل می تواند به از بین بردن شوره سر و خارش پوست سر کمک کند. این امر سبب می‌شود تا زنان باردار بدون استفاده از مواد شیمیایی به سلامت پوست خود دست یابند.


درباره کیمیایی به نام عسل و دارچین بخوانید


مقدار مناسب مصرف عسل

طبق دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی میزان کالری مورد نیاز در دوران بارداری بین ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ کالری در شبانه‌روز است. شخص باردار مجاز است تنها ۱۰٪ یعنی در حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ کالری از آن را از طریق قند‌ها جذب کند.

هر قاشق غذاخوری عسل حدود ۶۰ کالری از انرژی مورد نیاز را تامین می‌کند. بنابراین ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری عسل در روز برای زنان باردار بهترین میزان مصرف است.

بیشتر زنان باردار از تهوع صبحگاهی به ویژه در سه ماه اول بارداری رنج می برند. دارویی که می تواند این حالت را درمان کند زنجبیل است. زنجبیل قابلیت تسکین درد سیستم گوارشی و کمک به گردش خون را دارد. معجون عسل و زنجبیل این توانایی را دارد که به تهوع صبحگاهی خاتمه دهد.

آیا خوردن عسل در بارداری باعث سقط می شود؟

یکی از ترکیباتی که امکان دارد باعث سقط جنین می‌شود مصرف عسل به همراه دانه‌ی کنجد در بارداری است. این ترکیب یک تجویز سنتی برای سقط جنین در گذشته است. باید در مصرف آن احتیاط نمایید.

عسل در دوران بارداری

همچنین مصرف بیش از حد عسل در این دوران می‌تواند به دیابت بارداری منجر شود. علت این امر وجود گلوکز فراوان در عسل است. زنان باردار مبتلا به دیابت نوع 2، باید در مصرف مقدار مناسب عسل احتیاط کنند.

 احتمال ابتلا به حساسیت به عسل نادر است. مصرف بیش از حد می‌تواند منجر به گرفتگی معده، تحریک دستگاه گوارش، اسهال و نفخ شود.


بخوانید، بپزید، لذت ببرید: سه دستور پخت خوشمزه کیک عسلی


عسل برای مادر و جنین خطری ندارد

اصلی‌ترین علت نگرانی مادران هنگام مصرف عسل در دوران بارداری، امکان وجود باکتری بوتولینوم در عسل است. این باکتری در بیشتر مواد غذایی با منشاء طبیعی، ممکن است یافت شود.

عسل در دوران بارداری

بوتولینوم در معده‌ی افراد بالای یکسال به راحتی از بین می‌رود و هیچگونه خطری برای آن به وجود نمی‌آورد. اما در کودکان زیر ۱۲ماه ممکن است تولید سم کند و آنها را مبتلا به بوتولیسم کند. پس مصرف عسل برای مادران باردار (حتی به فرض اینکه حاوی باکتری بوتولینوم هم باشد) بی‌خطر است. فلور محافظی در روده بزرگسالان از رشد اسپورها جلوگیری می کند، بنابراین مانع از بوتولیسم می شود. همچنین این باکتری قابلیت انتقال به جفت را ندارد و نمی‌تواند از مادر به جنین منتقل شود.

احتیاط‌های لازم هنگام مصرف عسل در دوران بارداری

  • عسل را با آب داغ و یا نوشیدنی ها مخلوط نکنید، زیرا آنزیم های سالم و مفید آن را از بین می‌برد. می‌توانید آن را با آب ولرم مخلوط کنید.
  • توصیه می شود در طول بارداری عسل پاستوریزه مصرف کنید. به دلیل این که عسل خام حاوی باکتری هایی است که موجب ایجاد بیماری می شوند.
  • حتما عسل را از‌جای مطمئن تهیه کنید و از طبیعی بودن آن اطمینان داشته باشید.

سخن پایانی

آگاهی از رژیم غذایی در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. داشتن تغذیه مناسب می‌تواند به تامین تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز مادر و جنین کمک کند. به این ترتیب مصرف مقدار مناسب عسل بعنوان معجونی پر از شگفتی برای این دوران، توصیه می‌گردد.

پاسخ دهید