عسل وحشی از شهد گلهای وحشی به دست آمده و دلیل نامگذاری آن هم همین است. اما مهمترین نکته در مورد آن عدم وجود هیچگونه دخالت انسانی در تولید آن است. آیا شما تا کنون تجربه چشیدن عسل وحشی را داشتهاید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا دربارهی عسل وحشی اطلاعات بیشتری بدست آورید.
برای مطالعه بیشتر: عسل بهترین انتخاب برای ورزشکاران
عسل وحشی چیست؟
عسل وحشی به صورت کاملاً طبیعی از لابهلای صخرهها و درون درختان کندور قدیمی به دست میآید. این عسل را میتوان در طبیعت خالی از سکنه و دور افتاده کردستان نزدیک مناطق مرزی و کوهستانی یافت. جالب است بدانید که عسل وحشی در فصل پاییز توسط بومیان این مناطق به شیوه سنتی برداشت شده و در همان مکان یعنی زیر درخت یا صخره بستهبندی میشود. زنبورهای عسل این منطقه عمده خوراک خود را از گیاهان خودرو و وحشی به دست میآورند که همین امر در کیفیت عسل تولید شده آنها مؤثر است. این گیاهان به دلیل دوری از سموم گیاهی و آلودگیهای محیطی دارای خواص متعددی برای سلامتی هستند.
کیفیت این نوع عسل طبیعی و خالص کردستان بالاست و خواص درمانی متعددی دارد. لازم است بدانید که از این نوع عسل برای درمان انواع بیماریهای خاص نظیر سرطان و دیابت به صورت اختصاصی استفاده میشود. طعم و مزه این عسل مرغوب بوده و دارای رایحهای معطر است.
شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: “سیر و عسل” , یک دریا معجزه
زیست بوم، چه تفاوتی میان عسل وحشی و عسل طبیعی ایجاد میکند؟
نوع تغذیه و مکان جغرافیایی زندگی زنبور وحشی و پرورشی مسئلهای است که تمام اختلافات از آن شروع میشود.
تعذیهِ عسلها
به طور قطع زنبور وحشی به خاطر نوع زندگی که دارد به مناطق بکرتر و پوشش گیاهی دست نخوردهتری دسترسی دارد و همین عامل میتواند بر روی کیفیت عسل تولید شده نیز تاثیرگذار باشد. هر چند که بسیاری از زنبورداران نیز کندوهای خود را در دل کوهها قرار میدهند.
استفاده از آنتیبیوتیکها
زنبور وحشی برخلاف زنبور پرورشی به طور طبیعی در برابر بسیاری از بیماریها مقاوم است. در صورتی که زنبورهای پرورشی ممکن است دچار بیماری شود و از آنتیبیوتیکها و سایر مواد برای درمان آنها استفاده کند.
اثرات این داروها و آنتیبیوتیک ها ممکن است تا ماهها در داخل موم زنبور بماند. نتیجتاً بر روی کیفیت عسل تولید شده اثر بگذارد. هر چند که بعضی از زنبوداران برای دفع آفات خود از مواد طبیعی مثل تنباکو استفاده میکنند. آنها به صورت کاملا ارگانیک زنبورداری میکنند.
دربارهی عسل خام چه میدانید؟
نزدیک بودن به عارضه های انسانی چون انتن دکل ها مخابراتی
نزدیکی به الودگی صوتی انسانی و کارخانه ها و جاده های ارتباطی و مناطق مسکونی و به خصوص امواج ماکروویو که زیر مجموعه ای از امواج الکترومغناطیسی با فرکانس بالا و طول موج کوتاهی هستند که باعث ایجاد اختلال در سیستم مسیر یابی زنبور عسل می شود به گونه ای زنبور در حین انجام فعالیت گیج و در نهایت پراکنده می شود و باعث ایجاد حس ناامنی و فرار از زنبورستان در زنبور عسل می شود .
به صورت ازمایشی برای نشان دادن شدت بیشتر این امواج یک تلفن همراه را در در کنار یک کندو گذاشته بودند بعد از مدت کوتاهی مشاهده شد که تولید عسل متوقف شد و تخم ریزی ملکه و جمعیت کلنی به نصف حالت عادی رسید
زمستان گذارانی زنبورها
زنبورهای وحشی برای زمستان خود عسل ذخیره میکنند و زمستان را با همان عسلی که ذخیره کردهاند سر میکنند. در صورتی که بیشتر زنبورداران در زمستان برای زنده مانندن زنبورها به آنها تغذیه آب و شکر میدهند. البته هستند زنبوردارانی هم که در زمستان هم به زنبور شکر نمیدهند. آنها بخشی از عسل تولید شده را برای خود زنبور میگذارند.
استرسهای وارد شده به زنبور
برخی معتقداند که جابجایی زنبورها و حمل و نقل آنها از نقطهای به نقطهی دیگر باعث ایجاد شوک به آنها میشود. همین عامل بر روی کیفیت عسل تولید شده در کندو اثر میگذارد در صورتی که در عسل وحشی انسان هیچ نقشی در تولید آن ندارد و به زنبور استرس وارد نمیشود.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: عسل مانوکا، یک استرالیاییِ پر خاصیت!
خواص عسل وحشی چیست؟
عسل وحشی نوعی عسل مرغوب است که بدون دخالت انسان و به شکلی طبیعی به دست میآید. علت مفید و مغذی بودن این عسل نیز در همین نکته نهفته است.
شما میتوانید با خرید عسل وحشی از خواص و مزایای آن برای سلامتی خود بهره ببرید.
طعم و عطر عسل وحشی
عسل وحشی دارای طعم بسیار ملایم و دلپذیری است. از آنجا که زنبورهایی که این عسل را تولید میکنند از بافت گیاهی مجاور درختهای کندور موجود در این منطقه تغذیه میکنند، عسل به دست آمده بسیار معطر است. این رایحه خوش به دلیل کیفیت بالای تولید آن کاملاً طبیعی بوده و در آن از مواد افزودنی خبری نیست.
کیفیت بالا
از آنجا که تولید عسل وحشی بدون دخالت انسان و به روشی کاملاً طبیعی انجام میشود، کیفیت محصول نهایی بسیار بالاست. کنترل نشدن زنبورها توسط انسان یا زنبورداران به آنها اجازه میدهد به شکلی طبیعی بدون استرس و فشار عسل طبیعی را تولید کنند. این عسل در مدت زمان طولانیتری تولید شده، از این رو کیفیت آن نیز در مقایسه با عسلهای معمول بالاتر است.
خرید این نوع عسل با توجه به طبیعی بودن کل پروسه تولید، عسلی با کیفیت و خواص بالا را برایتان در پی خواهد داشت.
عسل وحشی یک محصول کاملاً طبیعی
مناطقی از کردستان که در آن عسل وحشی به دست میآید، محیطی سالم ، بکر و دست نخورده دارد. در این منطقه خبری از مصنوعات و آلودگیهای رایج محیطی نیست و زیستگاه زنبورها کاملاً طبیعی و سالم است. در این منطقه تنوع بالایی از انواع گیاهان وحشی شهد زا وجود دارد که زنبورها از آن تغذیه میکنند. همانطور که میدانید مناطق کوهستانی و پوشش گیاهی خودرو در این منطقه خواص دارویی دارند. از این رو عسل وحشی به دست آمده از آنها نیز خواص درمانی و دارویی بسیاری دارد.
این محتوای مفید را هم دنبال کنید: هر آنچه از گرده گل نمیدانستید
سخن پایانی
در این مطلب درباره عسل وحشی خواندیم. باید یادآور شد که چه عسل طبیعی پرورشی و چه عسل وحشی، سرشار از خاصیت و آنتیاکسیدان هستند. بنابراین بهتر است خوردن آن را در رژیم روزانه خود و خانواده قرار داده و خواص آن در بهبود بیماریها غافل نشوید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.