وقتی میکسر، مخلوط کن معمولی و چرخ گوشت در آشپزخانه دارید به نظر می رسد نیازی به دیگر وسایل آشپزخانه در این رده نداشته باشید. اما گوشت کوب برقی وسیله ایست که امروزه با وجود تمام وسایلی که در آشپزخانه هستند کارایی خاص خود را دارد. نام گوشت کوب برقی ممکن است تداعی کننده کاربرد این وسیله تنها به عنوان گوشت کوب باشد، اما گوشت کوبیدن تنها یکی از کاربردهای این وسیله یا به نوعی کاربرد بومی این وسیله مختص به کشور ماست. گوشت کوب برقی از وسایلی است که کاربرد زیادی در آشپزخانه دارد این وسیله به شما این امکان را می دهد که در روند تهیه غذا و له کردن مواد سریع عمل کنید.ما در این پست به معرفی انواع گوشت کوب برقی، مزایای استفاده، معرفی بهترین برندها و همچنین راهنمای خرید بهترین گوشت کوب برقی خواهیم پرداخت، پس با ما کالا همراه باشید.
فهرست مطالب
- گوشت کوب برقی چیست؟
- کاربرد گوشت کوب برقی چیست؟
- معرفی انواع گوشت کوب های برقی
- راهنمای خرید گوشت کوب برقی
- ویژگی های یک گوشت کوب برقی خوب چیست؟
- گوشت کوب برقی چه مزایایی دارد؟
- برای خرید گوشت کوب برقی چه قدر باید هزینه کنیم؟
- آیا گوشت کوب برقی ها مدل بی سیم هم دارند؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
گوشت کوب برقی چیست؟
در زبان فارسی این وسیله با نام گوشت کوب برقی شناخته می شود اما در زبان انگلیسی با عناوینی مثل Hand Blender و Immersion Blender و stick blender خطاب می شود که همگی یکسان هستند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید دستگاه اسپرسو ساز را بخوانید. گوشت کوب برقی در واقع یک ظرف استوانه ای است که دارای یک موتور و یک میله است. تیغه ای که در انتهای این دستگاه قرار دارد وظیفه خرد کردن و له کردن مواد غذایی را بر عهده دارد.
البته وظایف گوشت کوب برقی تنها به خرد کردن و له کردن مواد غذایی محدود نمی شود. با گوشت کوب برقی می توانید به راحتی مواد مختلف را هم بزنید و مخلوط کنید یا حتی قطعات یخ را پودر کنید. گوشت کوب برقی می تواند غذا را به راحتی برای شما پوره کند و حلیم یا کشک بادمجان را برای تان له کند.
- بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: آشنایی با ماشین لباسشویی های ال جی مبتنی بر هوش مصنوعی
اگر از مدل های چندکاره آن خریداری کنید، بسیاری از کارها همچون همزدن تخم مرغ ها برای تهیه کیک و یا سس، خرد کردن مواد غذایی مثل پیاز و سبزیجات و رنده کردن مواد غذایی مختلف را برای شما انجام می دهد. حتی اگر تیغه های جانبی بیشتری داشته باشد، برای خرد کردن یخ نیز می توان از آن استفاده کرد.
کاربرد گوشت کوب برقی چیست؟
گوشت کوب برقی کاربردهای بسیاری دارد. علاوه بر خرد کردن و له کردن مواد غذایی می توانید از گوشت کوب برقی استفاده های زیادی کنید. مخلوط کردن سوپ، اسموتی، هم زدن خامه یا تخم مرغ، خرد کردن میوه و سبزی و له کردن پیاز از جمله کاربردهای این محصول هستند. همچنین می توانید برای درست کردن پوره سیب زمینی هم از این دستگاه کمک بگیرید.
به طور کلی گوشت کوب های برقی، برای موارد زیر استفاده می شوند:
- تهیه آبمیوه های متنوع همچون آب طالبی، شیک های مختلف، شیر موز و ….
- خرد کردن سبزیجات و پیاز و …
- پوره کردن سیب زمینی پخته، هویج پخته و …
- همزدن تخم مرغ
- له کردن مواد غذایی همچون حلیم یا کشک بادمجان و …
- خرد کردن یخ (در مدل های خاص)
- تهیه کیک (در صورت داشتن همزن)
- رنده کردن مواد غذایی (در مدل چهار کاره)
معرفی انواع گوشت کوب های برقی
گوشت کوب های برقی بطور کلی در دو نوع ساده و چندکاره طراحی و تولید می شوند که به شرح ذیل می باشد:
نوع ساده: همانطور که از نامش نیز مشخص است، این نوع از گوشت کوب های برقی فاقد هرگونه امکان جانبی و قابلیت های دیگر بر روی ساختار الکتریکی خود هستند و تنها می توان از آن ها به جای گوشت کوب های دستی و قدیمی استفاده نمود؛ با این تفاوت که دیگری نیازی به وارد کردن فشار برای له کردن مواد در داخل یک ظرف و یا قابلمه نمی باشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید ماشین ظرفشویی بوش را بخوانید.
نوع چندکاره: گوشت کوب های برقی چندکاره دارای امکانات مختلفی از قبیل: خردکن، همزن، رنده، آسیاب، پوره کُن، رب ساز و غیره هستند. از قیمتی به مراتب بیشتر از مدل های ساده خود برخوردار هستند و می توان از آن ها برای انجام طیف گسترده ای از فرآیندهای آشپزی روزانه خودتان استفاده کنید. از پر طرفدار ترین مدل های این دسته گوشت کوب برقی سه کاره می باشد.
اجزای تشکیل دهنده گوشت کوب برقی:
گوشت کوب برقی در ساده ترین حالت از یک بدنه به عنوان پایه ی اصلی گوشت کوب و یک میله که تیغه نیز به آن وصل می شود و یک پارچ مدرج تشکیل می شود. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله کولر گازی ایستاده چیست را بخوانید.
گوشت کوب چندکاره که از قطعات و لوازم جانبی متعددی تشکیل شده است، بسته به کارایی هایی که دارد از قطعاتی مانند خردکن و همزن و دیسک ها و صفحات مختلف رنده تشکیل شده است. معمولاً خردکن و میله ی همزن نرم و در برخی موارد تیغه ها و صفحات مختلف رنده با اشکال متنوع از جمله قطعات تشکیل دهنده ی گوشت کوب برقی چندکاره می باشند.
راهنمای خرید گوشت کوب برقی
توان و قدرت موتور گوشت کوب برقی:
قدرت بالای موتورها همیشه دلیل بر کارایی بهتر گوشت کوب نیست. شما باید بر اساس نیاز خود توان موتور را انتخاب کنید. گوشت کوب های با قدرت موتور 100 تا 150 وات برای له کردن مواد نه چندن سخت کاربردی است و برای له کردن مواد سخت تری مثل یخ از قدرت موتورهای 200 تا 250 می توانید استفاده کنید، مدل های بالای ۵۰۰ وات هم در بازا وجود دارند. درباره راهنمای خرید بهترین ماشین لباس شویی LG بیشتر بخوانید.
سرعت گوشت کوب برقی:
گوشت کوب هایی که قابلیت تنظیم سرعت داشته باشند بهتر هستند و البته که گران تر نیز هستند. توصیه می کنیم اگر مخلوط کن یا غذاشاز دارید گوشت کوب های 2 سرعته مناسبتان است در غیر اینصورت به دنبال بهترین مارک گوشت برقی 4 تا 6 سرعته باشید.
جنس تیغه های گوشت کوب برقی :
تیغه های گوشت کوب بهتر است جنسی از فلز یا استیل باشد که هم دوام بالایی دارند و هم از کیفیت بهتری برخوردارند. تیغه های پلاستیکی به دلیل شکنندگی زیاد مورد استقبال نیستند.
قابلیت جداشدن قطعات :
این امکان برای شستشوی راحت گوشت کوب حائز اهمیت است چراکه وسایلی که با مواد خوارکی سروکار دارند باید مکرر شسته شوند و از پاکیزگی بالایی برخوردار باشد.
جنس بدنه و میله :
بدنه بهترین مارک گوشت کوب برقی می تواند طبق سلیقه شما متفاوت باشد اما جنس میله که کاربرد زیادی دارد و بر کیفیت نهایی محصول تاثیر گذار است، بسیار مهم است.
امروزه اکثر تولیدکنندگان جنس میله را از فلز یا استیل ضد زنگ و حتی فولاد تولید می کنند که البته سنگین تر است اما کیفیت آن بسیار بهتر از میله هایی با جنس پلاستیک است.
وزن گوشت کوب برقی :
وزن گوشتکوب نیز مهم است چراکه معمولا باید با یک دست گوشت کوب را گرفته و با دست دیگر مواد را اضافه کنید اما هرچه وزن محصول سنگین تر باشد کنترل شما کمتر می شوید و به ناچار مجبور می شوید که با هر دو دست از آن استفاده کنید.
شارژی یا غیرشارژی :
ممکن است آشپزخانه شما از نظر پریز محدود باشد بنابراین نیاز است که از گوشت کوب های شارژی استفاده کنید اما فراموش نکنید این مدل اندکی سنگین تر هستند و کیفیت کمتری نسبت به مدل های کابلی و غیر شارژی دارند.
متعلقات گوشت کوب برقی :
بیشتر مدل های گوشت کوب برقی با خودشان لیوان مدرجی هم دارند که خصوصا برای تهیه سس یا اسموتی های یک نفره خیلی به درد می خورد. مدل های پیشرفته تر به دلیل برخورداری از متعلقات دیگری از قبیل خردکن، همزن و آسیاب کارایی وسیع تری دارند و البته قیمت شان هم بالاتر است. اما اگر گوشت کوب برقی چندکاره می خرید، انتظار نداشته باشید که مثلا همزنش به پای قدرت و کارایی همزن های تک کاره برسد.
طول سیم :
شاید در ابتدا به نظرتان عامل مهم و تعیین کننده ای نباشد اما باید در نظر بگیرید که همیشه پریز برق در دسترس تان نیست. به همین دلیل ممکن است کارایی دستگاه کم شود. در هنگام خرید گوشتکوب برقی بهتر است کالایی را انتخاب کنید که دستکم سیم برق به اندازه یک متر داشته باشد.
قابل شست و شو بودن :
مسلما همه ما ترجیح می دهیم دستگاهی که خریداری می کنیم دارای قطعات قابل شست وشو باشد. پس بهتر است گوشت کوب برقی تهیه کنید که قطعات آن به راحتی جدا شوند. به این ترتیب می توانید آن ها را به راحتی شست وشو دهید یا حتی داخل ماشین ظرفشویی قرار دهید. با شستن جداگانه ی قطعات دیگر خیال تان از بابت موتور دستگاه راحت است و از نفوذ آب به آن نگرانی نخواهید داشت.
قیمت گوشت کوب برقی:
قیمت این محصول با توجه به توان موتور، جنس تیغه ها و میله، وسایل همراه، شارژی یا غیرشارژی و دیگر موارد متنوع است. بنابراین ما در این مقاله (راهنمای خرید گوشت گوب برقی) توصیه می کنیم ابتدا نیاز خود را بسنجید و مناسب ترین گزینه را برای خرید انتخاب کنید. هزینه را بابت کیفیت پرداخت کنید.
ویژگی های یک گوشت کوب برقی خوب چیست؟
در زیر به بهترین مواردی که می توانید در انتخاب یه گوشت کوب برقی در نظر بگیرید اشاره شده است.
- موتور آن دارای توان بالایی باشد.
- قسمت پایینی گوشت کوب برقی که از بدنه اصلی جدا می شود بهتر است فلزی باشد.
- پره های تیغه آن بلند باشد.
- تیغه آن به صورت پرسی به شفت وسط وصل شده باشد و از پیچ و مهره استفاده نشده باشد.
- بهتر پایه های مختلف برای استفاده در موارد مختلف مانند خرد کردن یخ و … برخوردار باشد.
گوشت کوب برقی چه مزایایی دارد؟
- گوشت کوب برقی یک وسیله کوچک بوده که جابه جایی آن راحت است. حتی اگر از انواع چندکاره آن هم خریداری کنید، باز هم جابه جایی آن از یک مخلوط کن و یا خردکن و … آسان تر خواهد بود.
- سرعت پوره کردن یا خرد کردن مواد غذایی در گوشت کوب برقی بسیار بالاست.
- مزیت بعدی آن این است که فضای زیادی را در کابینت یا آشپزخانه اشغال نمی کند.
- و نکته چهارم نحوه کار کردن با آن پیچیده و گیج کننده نیست و شما را سریع به هدف تان می رساند.
برای خرید گوشت کوب برقی چه قدر باید هزینه کنیم؟
همانطور که گفتیم گوشت کوب برقی ها دارای مدل های متنوع و برندهای مختلفی هستند. هرچه امکانات و لوازم جانبی یک گوشت کوب برقی بیشتر باشد، قیمت آن گران تر است. برند و کیفیت محصول هم نقش مهمی در قیمت آن دارند. شما با توجه به بودجه ای که دارید و با توجه به نیاز خود از این دستگاه باید محصول مناسب را انتخاب کنید.
آیا گوشت کوب برقی ها مدل بی سیم هم دارند؟
بله. گوشت کوب برقی ها در انواع با سیم و بی سیم عرضه می شوند. اما باید توجه داشته باشید که مدل های بی سیم قدرت کم تری دارند. گوشت کوب های سیم دار یا غیر شارژی، قیمت مناسب تری دارند. اما کابل شان اغلب کوتاه بوده و انعطاف پذیر نیستند و شما باید کنار پریز برق از آنها استفاده کنید.
اگر در آشپزخانه محدودیت پریز دارید، بهتر است از نمونه شارژی آن استفاده کنید. چون در هر نقطه از آشپزخانه قابل استفاده بوده و شما قدرت مانور بیشتری خواهید داشت. اما مدل های شارژی و یا بدون سیم گوشت کوب برقی هم سنگین تر بوده و هم قیمت بالاتری دارند.
سخن پایانی
شما در این مقاله با گوشت کوب برقی آشنا شدید. همچنین از کیفیت و کاربرد آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
یکی از بخشهای مهم گوشت کوب برقی، پایه آن است که اغلب در دو جنس استیل ضد زنگ و پلاستیک در بازار موجود هستند. پایه یا میله فلزی ضدزنگ و استیل، رطوبت مواد غذایی را به خود جذب نمیکند و در نتیجه امکان زنگ زدن در آن بسیار پایین بوده و طول عمر بیشتری دارد. اما پایه یا میله پلاستیکی طول عمر کمتری دارد و در هنگام کار با مواد غذایی همچون گوجه فرنگی به تدریج رنگ میگیرد.
یکی از سوالاتی که ذهن مخاطبان را درگیر خود میکند، این است که گوشت کوب شارژی یا غیر شارژی، کدام بهتر هستند؟ گوشتکوبهای سیمدار یا غیر شارژی، قیمت مناسبتری دارند. اما کابلشان اغلب کوتاه بوده و انعطافپذیر نیستند و شما باید کنار پریز برق از آنها استفاده کنید. اگر در آشپزخانه محدودیت پریز دارید، بهتر است از نمونه شارژی آن استفاده کنید. چون در هر نقطه از آشپزخانه قابل استفاده بوده و شما قدرت مانور بیشتری خواهید داشت. اما مدلهای شارژی و یا بدون سیم گوشت کوب برقی هم سنگینتر بوده و هم قیمت بالاتری دارند.