نماد سایت هانی مگ

معجزه‌ای به‌نام عسل آویشن

عسل آویشن

عسل آویشن از گیاه و گرده‌افشانی زنبور عسل بر گل آویشن به‌وجود می‌آید. عسل آویشن یکی از بهترین انواع عسل موجود در ایران است که درمان‎‌کننده بسیاری از بیماری‌ها مثل سرماخوردگی و دیابت است. برای کمک به بهبود سرماخوردگی فرزند دلبندتان از آن کمک بگیرید. آویشن سلامت سیستم ایمنی شما را تضمین می‌کند. در این مقاله با ما همراه باشید تا با عسل آویشن دوست شوید.



گیاه آویشن و خواص آن

همه ما می‌دانیم که آویشن یکی از محبوب‌ترین گیاهان است که به عنوان ادویه‌ای خوش عطر نیز شناخته می‌شود، گیاه آویشن یک گیاه آروماتیک محسوب می‌شود؛ زیرا غنی از روغن‌های ضروری است. این ترکیبات آروماتیک نه‌تن‌ها باعث ایجاد طعم و عطر می‌شوند، بلکه دارای اثرات ضد میکروبی و ضد قارچی نیز هستند. شاید به همین دلیل است که ترکیب آویشن و عسل حاوی یک ماده ضد باکتری طبیعی به نام پراکسید هیدروژن هستند که عمدتاً مسئول کاهش تعداد باکتری‌ها و جلوگیری از گسترش باکتری‌ها است.

عصاره آویشن در ترکیب با عسل، در درمان عفونت‌های تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا، سینوزیت، برونشیت و … نقش داشته و نشانه‌های آن‌ها را کاهش می‌دهد. برخی از علائم این بیماری‌ها که با کمک ترکیب عسل و آویشن بهبود می‌یابد، عبارت‌اند از: سرفه بی‌وقفه، زخم شدن گلو، از دست دادن اشتها، تسریع بهبود زخم و کاهش آکنه. آویشن برای ارزش دارویی مشهور است. برگ، گل و روغن آن در درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه به صورت تازه و خشک موجود است.

ظاهر و رنگ عسل آویشن

این عسل به طور معمول کهربایی است اما با توجه به گل‌های غالب استفاده شده، رنگ‌ها تغییر می‌یابند. عسل یونانی که بیشتر آن از گونه وحشی آویشن ساخته می‌شود؛ دارای رنگ کهربایی تیره‌تری است.

سرعت تبلور عسل آویشن

تبلور این عسل، سرعت متوسطی دارد. بعد از چند ماه از برداشت، عسل به بلورهایی با اندازه متوسط تبدیل می‌شود. رنگ آن نیز تغییر می‌کند و شفاف‌تر می‌شود. زرد کهربایی روشن برای گونه های روشن‌تر و رنگ تیره‌تر قهوه ای برای گونه های تیره‌تر پدید می‌آید.

طعم و مزه عسل آویشن

عسل آویشن دارای رایحه شدیدی است. این عسل شیرینی متوسط با طعم و مزه ای ماندگار دارد.

بوهای دیگری نیز برای آن (مخصوصا عسل ایتالیایی) تشخیص داده شده است مانند بوی میخک و فلفل. در کل می توان گفت طعم آن غلیظ، شدید، عجیب و خاص است.

زمان برداشت

 زمان برداشت این نوع عسل بسیار وابسته به منطقه‌ای است که این گیاه در آن قرار دارد. به گل نشستن این گیاه در مناطق مختلف متفاوت است. اما به طور معمول از اوایل تیرماه تا اواخر مرداد ماه و همچنین اوایل پاییز، زمان برداشت این نوع عسل است. (گیاه آویشن دو یا سه بار در سال گل می‌دهد)

خواص عسل آویشن

انگبین آویشن چون دیگر عسل‌ها خواص بسیاری دارد اما تعدادی از خواص خود را از گیاه منبع خود گرفته است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:

بهبود بیماری‌های دستگاه گوارش

عسل آویشن برای به کار انداختن دستگاه گوارش بسیار مفید است. این عسل تاثیر زیادی بر روی هضم غذا داشته و ملین خوبی نیز به شمار می‌رود. اگر به صورت مدوام از این عسل استفاده شود باعث فعالیت طبیعی جهاز هاضمه می‌شود.

همچنین اگر این عسل با سایر غذاها مصرف شود اسید‌های اضافی را کاهش می‌دهد. همچنین برای درمان امراض معده مانند زخم معده، ورم معده و روده دارویی مفید بوده و به علت داشتن آهن و منگنز به هضم غذا کمک می‌کند. ترشح شیره‌ی معده را به حالت طبیعی برگردانده و دردهای معده را از بین می‌برد.

پیشگیری از سرطان

میزان آنتی‌اکسیدان موجود در عسل سبب می‌شود با مصرف این ماده مفید بدن در برابر رشد سلول‌های سرطانی مقاومت زیادی داشته باشد. این خاصیت تنها در عسل آویشن نهفته نیست؛ بلکه درمان سرطان با بره موم نیز امکان‌پذیر است. فواید عسل آویشن با لیمو، شیر یا مغزهای پرخاصیت میزان تاثیرگذاری آن را دوچندان می‌کند. قوت و نیروی از‌دست‌رفته بدن با استفاده از خواص این معجون باز می‌گردد.

تسکین دردهای قاعدگی

یکی از خواص مهم برشمرده شده برای آویشن این است که باعث کاهش درد‌های قاعدگی می‌شود. گفته می‌شود این خاصیت در عسل آویشن نیز وجود دارد. کافئیک‌اسید موجود در آن باعث می‌شود تا خانم‌هایی که قاعدگی دردناکی دارند تسکین یابند.

برای اینکار می‌توانید تکه‌ای زنجبیل تازه را درون آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و اجازه دهید تا کمی سرد شود سپس به آن عسل و آبلیمو اضافه کنید. می‌توانید از این نوشیدنی در طول دوره قاعدگی استفاده کنید.

تقویت اعصاب و ضد افسردگی

آویشن دارای مقادیری کارواکرول است که در عسل آویشن نیز یافت می‌شود. در مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد نشان داده شد که کارواکرول، فعالیت نرون‌ها را افزایش می‌دهد و باعث ایجاد احساس خوب در افراد می‌شود.

در نتیجه ممکن است عسل آویشن بتواند باعث تقویت اعصاب و احساس خوشحالی شود و عاملی برای پیشگیری از افسردگی باشد.

تقویت کننده پوست و مو

در وصف خواص عسل آویشن برای پوست و مو نیز می‌توان گفت با توجه به خاصیت ضدالتهابی این ماده مفید انواع جوش، سوختگی ناشی از نور خورشید، آکنه و لکه‌ها‌ی پوستی را درمان می‌کند. در صورتی‌که قصد دارید موهای خود را تقویت ‌کرده و از ریزش آنها جلوگیری کنید. باید علاوه بر مصرف روزانه از انواع ماسک موی تقویتی که در بنیان ساخت آنها، عسل طبیعی و ارگانیک به‌کار رفته استفاده کنید.

درمان سرفه و گلودرد

همانطور که قبلا در پست باور‌های غلط در مورد درمان سرماخوردگی با عسل بیان کردیم، اگر چه عسل نمی‌تواند سرماخوردگی و آنفولانزا را درمان کند اما به علت مقادیر تیمولی که به صورت طبیعی در آن یافت می‌شود و خواص ضدباکتریایی که دارد می‌تواند باکتری‌های عفونی‌زا را از بین ببرد و باعث بهبودی و درمان سرفه و گلودرد باشد.

در بین تمامی عسل‌ها عسل آویشن از نظر خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی تاثیر بیشتری دارد و باعث بهبود عفونت‌های مجاری تنفسی می‌شود.

بهترین طریقه مصرف

مخلوط کردن دو تا سه قاشق عسل آویشن با آب ولرم و سپس اضافه کردن آب یک لیموی ترش تازه به آن. این شربت از بهترین نوشیدنی‌های طبیعی بوده و علاوه بر ضد سرطان بودن خاصیت ضد عفونی کننده نیز دارد و از تمام خواص عسل مصرف شده به علاوه میزان بالای ویتامین C موجود در آب لیموی طبیعی برخوردار است.

معرفی برخی از خواص دمنوش آویشن و عسل

دمنوش آویشن و عسل دارای خواص زیادی می باشد، افراد مختلف با هر سن و سالی می توانند از خواص این دمنوش گیاهی بهره مند شوند. این دمنوش دارای کمترین عوارض جانبی می باشد و افراد مختلف می توانند از آن در فصول گرم و سرد سال استفاده کنند.

گیاه آویشن دارای ترکیباتی از قبیل ویتامین هایA و C می باشد. این گیاه دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، منگنز، سلنیوم، پتاسیم، آهن و … است. این گیاه که در نقاط مختلف کشور کشت می شود، دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان مانند تیمونین می باشد. از دیگر ترکیبات موثر این گیاه می توان به وجود تیمول در آن اشاره کرد. از ترکیبات موثر موجود در عسل طبیعی نیز می توان به پلی فنول ها، ساکاروز، مالتوز، کربوهیدرات ها، مواد معدنی مانند سلنیوم، منگنز، آهن، ویتامین ها و … اشاره کرد. برخی از خواص دمنوش آویشن و عسل عبارتند از:

افراد باید سعی کنند این مخلوط گیاهی را با استفاده از حرارت غیر مستقیم دم کنند. قابل ذکر است که مدت زمان دم کشیدن این دمنوش بین ده تا ۱۵ دقیقه می باشد.

سخن پایانی

عسل آویشن علاوه برخواصی که انگبین‌های طبیعی دارد به خاطروجود خواص آویشن موجود، ارزش خوراکی و طبی آن دوچندان است. عسل مانند گیاه مولدش دارای رایحه است و بوی خاص و طعمی بی‌نظیر و شدید دارد. آنتی اکسیدان های قوی، مواد ضدباکتری، از بین برنده سرفه و مواد انرژی بخش آزاد می‌کند و اثرات افزایش ایمنی و سلامتی به بدن می‌دهد. شما نیز نظرات و تجربیات خود را در کامنت‌ها بنویسید.

خروج از نسخه موبایل