خواص عسلرژیم درمانی

درباره ی خواص عسل برای معده چه می دانید؟

عسل طبیعی خواص زیادی برای معده دارد. این ماده‌ی طبیعی از دیرباز برای بهبود و درمان بسیاری از بیماری های معده بکار رفته است. در این مطلب قصد داریم تا با برخی از مشکلات معده و درمان آن با عسل آشنا شویم. همچنین چند نسخه سنتی برای برخی از آن‌ها ذکر کنیم.


برای مطالعه بیشتر: عسل و زردچوبه ترکیبی معجزه آور


خواص عسل برای معده – دلیل ایجاد زخم معده

پزشکان معتقدند که سبک زندگی پر استرس همراه با رژیم غذایی ضعیف موجب زخم معده می شود. تحقیقات نشان می ‌دهند بیشتر زخم معده‌ ها به دلیل عفونت مرتبط با باکتری مارپیچ ‌شکلی با نام هلیکوباکتر پیلوری هستند. این باکتری می ‌تواند به سلول‌ های معده بچسبد و مکانیزم دفاعی معده را ضعیف ‌تر کند. به دلایلی که هنوز مشخص نیست این باکتری همچنین می‌ تواند باعث تحریک تولید اسید معده و آسیب رساندن و التهاب بافت ‌های معده و در نهایت ایجاد زخم معده شود.

نشانه های زخم معده

زخم معده باعث احساس سوزشی در ناحیه‌ شکم و پشت قفسه‌ سینه می‌ شود که هنگام خالی بودن معده می‌ تواند دردناک باشد. از دیگر نشانه ‌ها عبارت اند از :

  • یک درد ناخوشایند در وسط یا بالای معده در بین غذا و یا در شب
  • سوزش سر دل
  • نفخ
  • تهوع و استفراغ

در موارد شدید، علائم عبارتند از:

  • مدفوع سیاه رنگ (نتیجه خونریزی داخلی)
  • استفراغ خونی
  • کاهش وزن
  • درد شدید شکم

درباره ی دمنوش به لیمو و عسل چه می دانید؟


درمان زخم معده با عسل

عسل ماده ای است ملین و کمک کننده به هضم غذاها که مصرف اندک، ولی دائمی آن برای فعالیت طبیعی دستگاه گوارش توصیه شده است. عسل با داشتن آهن و منگنز بالا به عمل هضم غذا کمک می کند و از ترشح اسید اضافی معده ممانعت می کند.

خواص عسل برای معده - آهن

عسل با سایر خواصی که دارد، به طور غیر مستقیم باعث تنظیم ترشح شیره معده می شود و به عنوان یک مرهم موجب التیام زخم های معده می شود. در واقع اثر التیامی عسل روی زخم های معده به علت ایجاد آرامش عصبی در فرد مصرف کننده عسل است.

  8 نکته ای که قبل از خرید عسل باید بدانید

با توجه به ترکیب عسل، باکتری ها نمی توانند در محیط خود زنده بمانند. عسل نیز درمان مناسبی برای کشتن باکتری پیلوری (علت اصلی زخم های گوارشی) شناخته شده است. طبق تحقیقات اخیر می توان درمان زخم معده با عسل را درمان این عارضه دانست. محققان آزمایش عسل بر روی باکتری ها را با استفاده از بیوپسی زخم معده، برای تأیید فرضیه های خود انجام دادند. نتیجه این آزمایش نشان داد که عسل، رشد باکتری را مهار می کند.

افرادی که به دنبال درمان ‌های خانگی بوده ‌اند تصدیق کرده‌ اند خوردن یک قاشق عسل خام به همراه یک چهارم قاشق پودر دارچین به صورت روزانه می ‌تواند به درمان بیماری ‌های معده کمک کرده و زخم معده را ریشه‌ کن کند.

علت رفلاکس معده چیست

رفلاکس یا همان ریفلاکس معده که ما بیشتر آن را با ترش معده می‌شناسیم. یکی از مشکلات رایج افراد است که معمولا بعد از خوردن غذا اتفاق می‌افتد و فرد در ابتدا احساس سوزش در معده می‌کند.

این مشکل معمولا به دلیل تولید بیش از حد اسید توسط معده ایجاد می‌شود. اگر دریچه مری (اسفنکتر) به درستی منقبض نشود اسید معده شروع به حرکت به سمت مری می‌کند. همین اتفاق است که باعث ایجاد سوزش در گلو و سینه، گلودرد و گاهی نفخ و گاز می‌شود.

مهمترین دلایل رفلاکس معده یا همان ترش کردن به استرس ، رژیم غذایی نادرست و استفاده بیش از حد از فست‌فود‌ها بر می‌گردد ضمن اینکه سیگار کشیدن، پرخوری، مصرف الکل و کمبود خواب نیز از دلایل دیگر ایجاد آن هستند.

  فواید مصرف عسل برای خانم ها (به ویژه تنگی واژن)

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: از فواید عسل برای پوست بخوانید


خواص عسل برای معده – عسل چگونه در درمان رفلاکس معده تاثیر دارد

عسل طبیعی ممکن است به روش‌های مختلفی به کاهش علائم ریفلاکس معده کمک کند که در زیر به مهمترین‌ آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

عسل در درمان رفلاکس
  • عسل طبیعی یک منبع غنی از آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلول ها توسط رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که رفلاکس معده می‌تواند به دلیل رادیکال‌هایی رخ دهند که به سلول‌های گوارشی آسیب وارد می‌کنند.
  • همچنین عسل خاصیت ضد التهابی دارد و به همین دلیل به کاهش التهابات ناشی از اسید در مری کمک می‌کند.
  • از طرفی عسل به علت بافت چسبنده‌ی خود یک پوشش غشایی بر روی مری ایجاد می‌کند که باعث از بین رفتن سوزش حاصل از اسید در مری می‌شود. (اغلب مردم برای از بین بردن این سوزش از شیر استفاده می‌کنند اما این کار اگر چه باعث تسکین کوتاه مدت می‌شود اما باعث افزایش اسید معده و رفلاکس دوباره می‌شود)

به هر حال عسل یک ماده‌ی طبیعی است که می‌تواند در کنار سایر درمان‌ها به بهبود رفلاکس معده کمک کند. در نظر داشته باشید که غذاهایی مثل گوجه فرنگی، شکلات، قهوه، الکل، قهوه، پیاز و مرکبات می‌تواند اسید معده را تحریک کند


جهت آگاهی: درمان کم خونی با عسل


خواص عسل برای معده – روش مصرف عسل برای درمان رفلاکس معده

  • هر روز یک یا دو قاشق غذاخوری عسل میل کنید.
  • همچنین می‌توانید هر روز صبح به صورت ناشتا یک قاشق عسل به آب گرم اضافه و میل کنید.
  • برای سوزش شدید معده می‌توانید از ترکیب عسل و پودر دارچین استفاده کنید.
  • مخلوط سرکه و عسل برای رفلاکس نیز از دیرباز مورد استفاده بوده است برای این کار کافی است ۲ قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک قاشق عسل در یک لیوان آب ولرم ریخته و قبل از هر وعده غذایی میل کنید
  از فواید عسل برای پوست بخوانید

چند نسخه سنتی برای درمان زخم معده بر اساس کتاب معجزات درمانی عسل از محمد دریایی

روش مصرف عسل برای درمان رفلاکس
  • یک قاشق چای‌خوری پودر شنبلیله را بجوشانید و ناشتا بنوشید بعد از آن یک قاشق غذاخوری عسل بخورید
  • یکی لیوان ماست که یک قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه شده باشد. آن را روزانه سه بار مصرف کنید. این کار اسید معده را به شدت کاهش می‌دهد و ترشی معده را فروکش می‌کند
  • سه پره سیر را با چوب کبریت سوراخ کنید. سپس آن را ناشتا ببلعید تا با معده فعل و انفعال داشته باشد. پس از آن دو قاشق چایخوری شنبلیله را جوشانده و پس از خنک شدن با عسل شیرین کنید و همراه با ده قطره روغن سیاهدانه به مدت یک هفته بنوشید. این ترکیب علاوه بر زخم معده برای دردهای معده و روده نیز مفید خواهد بود.

این محتوای مفید را هم دنبال کنید: عسل و سیاه دانه، دو سین با دریایی خاصیت


سخن پایانی

در این نوشته در مورد خواص عسل برای بیماری های معده سخن گفتیم. توجه داشته باشید؛ زمانی که از خواص عسل برای معده صحبت می‌کنیم منظورمان عسل خام است. عسلی که حرارت ندیده باشد و تمامی آنزیم‌ها و فواید آن حفظ شده باشد. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا