انواع عسلدانستنی‌ها

عسل مانوکا، یک استرالیاییِ پر خاصیت!

عسل مانوکا محصول کشور نیوزیلند از گیاهی با همین نام است. زنبورهای عسل اروپایی آن را در اوایل قرن نوزدهم به آنجا آوردند. وقتی زنبورها از گرده این گیاه استفاده می کنند، عسل آن ها از عسل زنبورهای عسل استاندارد قوی تر است. آیا شما تا کنون نام این نوع عسل را شنیده یا تجربه مصرف آن را داشته‌اید؟ آیا می‌دانید این عسل چه ترکیباتی دارد و این ترکیبات چه خواصی به آن بخشیده‌اند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی درباره عسل مانوکا و خواص آن بدست آورید.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: “سیر و عسل” , یک دریا معجزه


عسل مانوکا حاوی چه ترکیباتی‌ست؟

از ترکیبات عسل مانوکا می‌توان به پراکسید هیدورژن اشاره کرد. این ماده باعث کیفیت بیشتر در عسل و بالا بردن خاصیت آنتی بیوتیکی آن می‌شود. همچنین وجود این ماده سبب ایجاد خاصیت ضد باکتریای قوی درعسل می‌باشد.

جزء اصلی ترکیبات عسل که باعث افزایش خاصیت آنتی باکتریال آن است، عنصری به نام متیل گلیکسال (MG) می‌باشد. MG ترکیبی است که در اکثر انواع عسل یافت می‌شود. اما معمولا در مقادیر خیلی کمی وجود دارد. در این نوع عسل MG از ترکیب ماده دیگری به نام دی هیدروکسی استون که در غلظت بالا در شهد گل مانوکا وجود دارد به وجود آمده. به همین دلیل دارای غلظت بالایی می‌باشد. این موضوع سبب اثر آنتی‌بیوتیکی بیشتری در این نوع ازعسل نسبت به سایر انواع آن است.


برای مطالعه بیشتر: هر آنچه از گرده گل نمی‌دانستید


خواص عسل مانوکا را بیشتر بشناسیم

عسل مانوکا اصلی خواص بی نظیری دارد. به دلیل داشتن مقایر بیشتری از آنزیم ها و مواد معدنی و ویتامین ها نسبت به عسل های طبیعی نقاط دیگر جهان باعث شده یک سر و گردن بالا تر از دیگر عسل ها قرار بگیرد.

  طریقه پیوند زدن ملکه زنبورعسل جهت تولید ملکه از نژاد خوب چگونه است؟ + بررسی تکنیک‌های پرورش ملکه زنبور عسل

عسل مانوکا برای درمان زخم ها

عسل مانوکا همانند سایر عسل ها می تواند زخم ها را بهبود بخشد. تمام اشکال عسل، اسیدی هستند و pH بین 3.2 و 4.5 دارند و ثابت شده خواص اسیدی عسل توانبخش بهبودی است. غلظت بالای قند در عسل نیز به محافظت از زخم ها کمک می کند.

عسل مانوکا

عسل رطوبت کمی دارد و از زخم تازه رطوبتش را میگیرد. این به جمع و جور کردن و سرعت بخشیدن به فرآیند بسته شدن زخم کمک میکند. همچنین آب سلول های باکتری های مهاجم را نیز میکشد. باکتری ها برای رشد و زنده ماندن به آب احتیاج دارند، بنابراین اینگونه از بین میروند.

بهبود خواب با عسل مانوکا

عسل مانوکا به بهبود خواب کمک و موجب ترشح گلیکوژن مورد نیاز برای عملکردهای ضروری بدن هنگام خواب می شود. افزودن عسل به شیر هنگام خواب به بدن کمک تا ملاتونین را که برای خواب عمیق ضروری است در مغز ترشح کند.

بسیاری از بیماری ها مانند بیماری قلبی، دیابت نوع 2، سکته مغزی و آرتروز با کم خوابی مرتبط است و از آنجا که عسل به بهبود کیفیت خواب کمک می کند خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش می دهد.

خواص ضد ویروس

انواع گوناگون عسل در طول قرن ها به عنوان آنتی بیوتیک های طبیعی مورد استفاده قرار گرفته اند. در سال های اخیر، محققان کشف کرده اند که قدرت عسل در از بین بردن میکروب ها از پراکسید هیدروژن تولید شده بوسیله آنزیم های بدن زنبور عسل است.

عسل مانوکا با حمله به میکروب ها با ماده ای به نام اِم-جی-اُ روش مقابله با باکتری ها را یک قدم پیشتر میبرد. این ماده در شهد برخی از گیاهان مانوکا یافت می شود. که به هردوی زخم های جزئی و شدید کمک می کند.

عسل مانوکا

از این رو، اداره غذا و داروی (FDA) ایالات متحده آمریکا به باندهای بهداشتی آغشته به عسل مانوکا چه برای فروش  بدون نسخه و چه با تجویز رسمی ، مجوز داده است.

  عسل کنار بهتر است یا گون؟ یک مقایسه جامع

هرچه MGO بیشتری در عسل موجود باشد، بیشتر به آن خواص ضد ویروسی و ضد باکتری میدهد.

عسلی برای درمان روده ی تحریک پذیر

عسل مانوکا پراکسیداسیون لیپید و همچنین پارامترهای آنتی اکسیدان را بهبود می بخشد و در برابر آسیب کولون ناشی از TNBS از بدن محافظت می کند. این عسل نه تنها التهاب و درد روده را درمان می کند بلکه در برابر آسیب رادیکال های آزاد نیز از بدن محافظت می کند.

خواص ضد باکتری

ده ها گونه از باکتری ها به عسل مانوکا حساس هستند، از جمله استافیلوکوک اورئوس و استرپتوکوک. همچنین به نظر می رسد مانوکا دربرابر کلستریدیوم دیفیسیل نیز مؤثر است، ارگانیسمی که درمان آن دشوار است.

محققان به ویژه علاقه مند به این موضوع اند که عسل مانوکا عفونت هایی را هدف قرار می دهد که یک بیوفیلم یا یک لایه نازک و لغزنده از باکتری ها را تشکیل میدهند. این به این دلیل است که هنگامی که یک عفونت یک بیوفیلم را تشکیل داد، به نظر غیر قابل درمان است.

عسل مانوکا

تا جایی که سوابق نشان می دهد، هیچ گزارشی از مقاومت باکتری ها در برابر عسل وجود نداشته که ممکن است در برابر ارگانیسم های مقاوم و عفونت های زخم های طولانی مدت که با درمان با آنتی بیوتیک منظم درمان نمی شود موفق باشد. به همین خاطر عسل یکی از گزینه های نهایی در برابر عفونت است که به آن مراجعه می شود.


درباره‌ی عسل عناب و خواص آن چه می‌دانید؟


احتیاط‌ها در مصرف عسل مانوکا

۱ – به کودکان زیر یک سال تحت هیچ شرایطی عسل مانوکا و دیگر عسل ها را ندهید به این دلیل که ممکن است باعث مسمومیت بتولیسمی در کودکان شود.

  نگهداری از عسل چه شرایطی دارد؟ تازه نگه داشتن عسل

۲ – اگر به عسل و دیگر فراورده های زنبور عسل حساسیت دارید عسل مانوکا و دیگر عسل ها را  مصرف نکنید احتمالا بروز عوارض الرژیک وجود دارد.

عسل مانوکا

۳ – عسل یک ماده شیرین است حتما بیماران دیابتی برای مصرف عسل مانوکا با دکتر متخصص خود مشورت کنند هرچند که عسل گون همراه با دارچین باعث کاهش میزان قند خون می شود اما شما عزیزان در مصرف آن حساسیت و وسواس لازم را لحاظ کنید.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: ساکاروز عسل چیست؟


سخن پایانی

در این محتوا درباره عسل مانوکا و خواص آن خواندیم. یادتان باشد که همه عسل های مانوکا یکسان نیستند. هنگام خرید آن، به دنبال نشانه ای از فعالیت ضد میکروبی غیر پراکسید (NPA) یا یک امتیاز UMF روی ظرف عسل باشید. رتبه UMF مقدار NPA موجود در عسل را نیز نشان میدهد. هرچه MGO بیشترباشد، بهتر است. امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا