آیا تاکنون به جنس و کیفیت ظروف و قابلمه هایی که در آن ها غذا درست می کنید، فکر کرده اید؟ به نظر شما چرا باید به کیفیت و جنس لوازم خانگی اهمیت داد؟ آیا می دانید که نظر کارشناسان و متخصصین درباره بهترین قابلمه برای پخت و پز در طب سنتی چیست؟اگر به دنبال پاسخ این دست از سوالات هستید، باید این خبر خوش را بدهیم که این مطلب مختص خود شخص شماست. پس برای دریافت پاسخ سوالات این مطلب را با دقت مطالعه کنید. طبق تحقیقات و سخنان کارشناسان آشپزی و متخصصین این حوزه، جنس ظروف، قابلمه ها و روکش استفاده شده در انتقال حرارت و نوع سرعت پخت و پز غذا تاثیرگذار است. به عبارت دیگر با انتخاب مناسب ترین و بهترین قابلمه برای جهیزیه و آشپزخانه خود می توانید علاوه بر زیبایی و اشتیاق بیش تر در آشپزی و مصرف سوخت و انرژی مصرفی هم صرفه جویی کنید. برای انتخاب بهترین قابلمه برای پخت و پز به شما پیشنهاد می کنیم که در ادامه مطلب همراه ما باشید.
فهرست مطالب
- راهنمای خرید انواع سرویس قابلمه
- بهترین قابلمه برای پخت و پز در طب سنتی چیست؟
- معرفی بهترین سرویس قابلمه های برند کرکماز
- سخن پایانی و سوالات متداول
راهنمای خرید انواع سرویس قابلمه
یکی از دغدغه های مهم هر خانم خانهدار و نوعروس برای لوازم آشپزخانه و جهیزیه، تهیه سرویس قابلمه است.
قابلمه های تفلون
هرچند قابلمههای تفلون از محبوب ترین نوع قابلمهها هستند، ولی در مقایسه با سایر قابلمهها انتخاب چندان مطمئنی نیستند. فلز سنگین کادمیوم که در اغلب آنها وجود دارد، با استفاده پیدرپی قابلمه وارد غذا میشود و احتمال ابتلا به سرطان و بیماریهای دیگر را زیاد میکند. ظروف تفلون نچسب، نسبتا سبک، با کاربرد و شست و شوی راحت و با مصرف کمتر روغن هستند.
پیشنهاد ما به شما این است که از تفلون های تولیدکنندگان معتبر استفاده کنید و در صورت آسیب، پخت غذا درون آن را متوقف کنید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید تلویزیون شیائومی را بخوانید.
قابلمه های چدن
عمر طولانی و وزن بسیار بالایی دارند. برای پخت طولانی و یکنواخت مناسب اند و به حرارت بالا مقاوم اند. چدن فلزی است که مدت زیادی گرم میماند. مطمئن شوید قابلمهای که به نام چدن خریداری میکنید فاقد آلومینیوم باشد. چدن، آلیاژی از آهن است و قابلمه چدن واقعی با خراش سطحش زنگ میزند. نباید این نکته را فراموش کرد که سرویس قابلمه چدن گران قیمت هستند و تنوع چندانی از نظر طرح و رنگ ندارند.
نگران قدیمی بودن ظروف نباشد، ما برایتان روش هایی برای تمیز کردن ظروف چدنی سوخته و قدیمی معرفی می کنیم!
قابلمه های استیل
از دیگر قابلمه ها بهداشتی تر بوده دوستدار سلامت اند. عمر طولانی داشته، زنگ نمی زنند و واکنشی نسبت به مواد غذایی ندارند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید تلویزیون ال جی به زبان ساده را بخوانید. اما حرارت را مستقیم انتقال میدهند، یعنی غذا سریع تر در آن میسوزد.
مناسب پخت انواع خورش و غذاهای آبدار هستند. برندهای معتبر را استفاده کنید که چند لایهاند. اگر غذا به ته قابلمه چسبید، با مقداری سرکه یا استیل شو آن را ترمیم کنید. این سرویس دارای قیمت مناسبی هستند.
قابلمههای سرامیکی
این قابلمه جدیدترین انواع سرویس آشپزخانه است، دارای روکش نچسب و بدون ترکیبات مضر و تا حدی مقاوم به خوردگی و خراش است. ولی باید مراقب بود تا تکههای آن وارد غذا نشود. دارای بدنه و کف چندین لایه هستند که لایه سرامیک یکی از لایههای بدنه قابلمه است. حرارت را به خوبی پخش و منتقل میکنند. قیمت نسبتاً بالایی دارند به همین دلیل در استفاده از آنها باید کمی دقت بیشتری کنید.
قابلمههای گرانیتی
در بین پوشش های نچسب، گرانیت از همه بادوام تر و سخت تر است. گرانیت یا سنگ خارا به دلیل جنس خود، گرما را نگه داشته و غذا در آن دیرتر از ظروف معمولی میسوزد.
تمیز کردن گرانیت بسیار ساده است. به دلیل نچسب بودن مصرف روغن را کاهش میدهد. چون گرانیت ماده ای طبیعی است، طعم غذا را تغییر نمیدهد. درباره راهنمای خرید ماشین لباسشویی سامسونگ بیشتر بخوانید.
قابلمه های آلومینیومی
برخلاف تصور بیشتر محصولات مشابهی که در بازار میبینید بیشتر از جنس آلومینیوم است و نه فلز روی! فلز روی برای قابلمه مناسب است ولی کمتر یافت میشود. آلومینیوم برای سلامت انسان ضرر دارند. نگهداری و پخت مواد غذایی اسیدی مانند آبلیمو، آبغوره، سرکه و شور در این ظروف، موجب خروج آلومینیوم و ورود آن به غذا میشود که بیماری و مشکلات بسیاری را به وجود می آورد. قابلمههای آلومینیومی ارزان و با وزنی سبک هستند.
حرارت در این قابلمهها به شکل یکنواخت و سریع پخش میشود. حساسیت آن به ضربه باعث میشود که سریع فرمش تغییر کند.
قابلمه های مسی
حرارت را به خوبی و یکسان پخش می کنند. مس قرمز در معرض هوا اکسید میشود و حالت سبز رنگ می گیرد و در این صورت برای سلامت مضر است. اغلب داخل مس با فلزی دیگر پوشانده میشود تا مس به داخل غذا وارد نشود. مس با مواد غذایی اسیدی و شور واکنش نشان میدهد و طعم غذا را تغییر میدهد.
جالب است بدانید که این نوع قابلمه در بازار به شکل کیلویی فروخته میشود و کار دست هنرمندان ایرانی است. البته برندهای دیگری هم سرویس های قابلمه با این جنس عرضه کرده اند ولی قطعا کار دست چیز دیگر است!
قابلمه های شیشه ای
ظروف پخت شیشه ای یا اصطلاحاً پیرکس، یکی از بهترین ظروف پخت و پز هستند. اگر این ظروف بیرنگ باشند سالمترین انتخاب برای طبخ غذا هستند و به علت اینکه درون آنها کاملا دیده می شود، حس خاصی را به آشپزخانه میدهد. تا زمانی که این ظروف ضربه محکم نخورد و شوک دمایی به آن وارد نشود، مقاوم هستند. در مدل های جدیدتر حرارت بالا را تحمل میکنند.
قابلمه های لعابی
روکش لعابی اغلب روی ظروفی سرامیکی یا چدن کشیده میشود. طول عمر روکش لعابی محدود است و بر اثر ضربه و نوسان حرارتی از بین میرود. این نوع ظروف برای گرم کردن کنسرو و قوطیها، پخت غذاهای آبدار و یا نگهداری غذا در فریزر استفاده میشوند.
بهترین قابلمه برای پخت و پز در طب سنتی چیست؟
بهترین قابلمه برای پخت و پز از نظر طب سنتی، قابلمه های پیرکس و قابلمه های استیل هستند. قابلمه در جنس هایی مثل پیرکس و استیل در برابر حرارت مقاومت ویژه ای دارند و کم ترین ضرر را به مواد غذایی وارد می کنند.
اطباء در طب سنتی معتقد هستند که نوع قابلمه و جنس آن بر روی سلامتی بدن و از همه مهم تر بر روی زمان آشپزی تاثیر گذار است.
قابلمه چدن
ظروف و قابلمه های چدنی یکی از کم ضررترین ظروفی هستند که هیچ واکنشی به خصوص واکنش منفی به مواد غذایی وارد نمی کنند. جالب است بدانید که این ظروف برای جبران کمبود آهن بسیار مناسب هستند. به دلیل آن که در حین آشپزی و استفاده از ظروف چدنی، میزان یون های آهن موجود در مواد غذایی افزایش می یابد. به همین جهت برای جبران کمبود آهن بدن انسان می تواند مفید واقع شود.
بررسی 5 حقیقت درباره قابلمه چدنی
ظروف چدنی یکی از ظروف کمیاب و گران موجود در بازار هستند. این نوع ظروف و قابلمه های چدنی از وزن زیادی برخوردار هستند و استفاده از آن ها کار راحتی نیست. معمولا بدون پوشش و بدون لعاب در بازار ظروف و قابلمه ها وجود دارند که در صورت داشتن لعاب از نوع لعاب استیل هیچ گونه ضرری برای بدن انسان وجود ندارد.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: راهنمای خرید ماشین ظرفشویی بوش
یکی از بهترین راه های تشخیص اصل بودن قابلمه و ظروف چدن این است که قابلمه های چدنی سطح صافی ندارند یا به عبارت دیگر سطح ناصافی دارند و نقاط برجسته و ریزی بر روی آن ها وجود دارد. در واقع ظاهر و طرح ظروف چدنی مشابه چدن روی گاز آشپزخانه می باشد.
یکی دیگر از راه های تشخیص بودن قابلمه چدنی و دیگر ظروف چدنی این است که به کمک آهنربا اصل بودن این نوع ظروف را تشخیص دهید. بدین صورت که یک آهنربا به قابلمه و ظروف چدنی نزدیک کنید، در صورت ایجاد چسبندگی بین آهنربا و ظروف مطمئن شوید که انتخاب شما درست بوده و ظروف انتخابی شما اصل است. در غیر این صورت ظروف و قابمله انتخابی شما تقلبی می باشد.
نحوه نگهداری و مراقبت از قابلمه چدنی :
- پیش از شروع آشپزی با این نوع ظروف حتما آن را گرم کنید.
- این نوع ظروف را بعد از شستشو به طور کامل خشک کنید و بعد در داخل کابینت قرار دهید.
- توصیه می شود که از این نوع ظروف و قابلمه برای نگهداری از مواد غذایی در داخل یخچال استفاده نکنید.
- در زمان پخت و پز از کفگیر و ملاقه های مخصوص ظروف چدنی و یا از کفگیر و ملاقه های چوبی استفاده کنید.
- به هیچ وجه ظروف چدنی را بدون مواد غذایی بر روی حرارت و شعله گاز قرار ندهید چرا که ممکن است باعث آسیب دیدن و خراب شدن آن شوید.
قابلمه تفلون
همانطور که از نام قابلمه تفلون واضح و مبرهن است این نوع قابلمه از خانواده قابلمه نچسب می باشد. نحوه استفاده از این نوع قابلمه بسیار راحت است و به راحتی می توانید ته دیگ های طلایی و خوش رنگی را به صورت کاملا سالم و قالبی از داخل قابلمه خود خارج کنید.
- درباره راهنمای خرید ماشین ظرفشویی سامسونگ بیشتر بخوانید.
از نظر اطباء این قابلمه برای سلامتی بدن انسان مضر است. چرا که این قابلمه در زمان پخت و پز از خود ترکیباتی مضر و خطرناک تولید می کند که به راحتی وارد مواد غذایی می شود. از دیگر دلایل مضر بودن این قابلمه این است که اگر در زمان پخت غذا، حرارت و شعله گاز زیاد باشد نوعی گاز سمی ایجاد می شود که هم می تواند باعث مسمومیت انسان شود و هم پرندگان خانگی همچون طوطی.
در زمان تولید قابلمه تفلون از فلزات سنگین و مضری تحت عنوان کادمیوم استفاده می شود. این فلز در زمان پخت مواد غذایی وارد غذا شده و ممکن است که باعث عارضه پوستی، کم خونی، کوتاهی قد و… شود. یکی از مهم ترین مواردی که باید به آن اهمیت دهید این است که از بازسازی و تعمیر قابلمه تفلون جلوگیری کنید. به دلیل آن که بعد از بازسازی هیچ اطمینانی به ایمن بودن آن نیست و ممکن است که اتفاقات جبران ناپذیری در پی داشته باشد.
قابلمه لعابی
از گذشته تاکنون قابلمه ها یکی از مهم ترین لوازم آشپزخانه محسوب می شوند و هر یک از بانوان با این نوع لوازم خانگی سر و کار دارند. همانطور که می دانید در بازار تنوع زیادی در قابلمه ها وجود دارد. یکی از جذاب ترین این قابلمه ها، قابلمه لعابی است که این نوع قابلمه ها دارای یک سری روکش لعابی هستند. این نوع روکش را معمولا در قابلمه هایی همچون قابلمه سرامیکی و قابلمه چدن استفاده می کنند.
نحوه نگهداری از قابلمه لعابی:
طبق تحقیقات و نظرات اطباء در طب سنتی می توان گفت اگر دارای قابلمه لعابی هستید باید در نگهداری و مراقبت از آن کوشا باشید و سعی کنید که از آسیب دیدن و خراشیدگی آن جلوگیری کنید.
به دلیل آن که در زمان آشپزی از خود ترکیبات و مواد مضری همچون کادمیوم، سرب و … از خود تولید می کند که به راحتی وارد مواد غذایی در داخل قابلمه می شود و با گذشت زمان ممکن است باعث بروز مشکلات جبران ناپذیری همچون کندذهنی، مسمومیت، افسردگی گردد.
یکی دیگر از مواردی که در صورت عدم رعایت آن ممکن است باعث آسیب به این نوع قابلمه شود این است که در زمان شستشو و یا در زمان پخت و پز از سیم ظرف شویی یا از وسایل فلزی و استیل استفاده کنید؛ توصیه می کنیم حتما از این مورد پرهیز کنید تا در طولانی مدت و ایمن بتوانید از این نوع قابمله استفاده کنید.
قابلمه مسی
ظرف غذا یکی از مهم ترین لوازمی است که در هر منزلی از گذشته تاکنون برای آشامیدن و خوردن غذا استفاده شده است. این ظروف می تواند شامل لیوان، قاشق، بشقاب، قابلمه و …. باشد که تمامی این وسایل مورد نیاز هر منزلی است. چرا که ظروف مسی دارای فواید بسیاری است که می تواند سلامتی بدن انسان را تامین کند.
از فواید این ظرف محبوب می توان به مواردی همچون سلامت پوست، تقویت مو، بهبود سلامت قلب و… اشاره کرد. لازم به ذکر است که مس در برخی از مواد غذایی مانند غلات، سبزیجات تیره و … یافت می شود. پس با خوردن سبزیجات تیره، غلات، سیب زمینی و … می توانید مس مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.
ایمنی و استفاده از قابلمه مسی:
در زمان ساخت ظروف مسی از موادی همچون قلع و استیل ضد زنگ استفاده می کنند که از مسمومیت مربوط به مس جلوگیری می کند. طبق نظر طب سنتی اگر از مواد غذایی که در آن ها مس وجود دارد یا از ظروف مسی بیش از حد استفاده شود ممکن است باعث صدمات جبران ناپذیری همچون اختلال در جذب کلسیم، اختلال در جذب آهن، سر درد و… گردد.
فراموش نکنید که در زمان شستشو و آشپزی به هیچ عنوان از وسایل فلزی استفاده نکنید تا باعث از بین رفتن لعاب این قابلمه نگردید. در غیر اینصورت استفاده از آن در زمان آشپزی به هیچ وجه توصیه نمی شود. پس اگر شما دارای این نوع ظروف هستید حتما در نگهداری از بدنه داخلی و بدنه خارجی آن به خوبی نگهداری کنید تا در طولانی مدت بتوانید از آن استفاده کنید.
قابلمه استیل
یکی از قابلمه هایی که به کمک آن می توانید عطر و بوی غذاهای ایرانی را در راه پله منزل و محیط منزل خود پخش کنید، قابلمه های استیل هستند. البته ظروف و قابلمه های دیگر هم هستند که می توانند عطر و بوی خارق العاده ای را در محیط منزل پخش کنند ولی قابلمه استیل از بهترین آن هاست.
شاید خیلی از افراد استفاده از ظروف تفلون یا سرامیکی را ترجیح دهند و بیش تر طرفداران این نوع ظروف باشند و افراد دیگری هم از طرفداران و خواهان پروپاقرص قابلمه استیل باشند.
اگر بخواهیم بیش تر درباره سلامتی و عملکرد این محصول از نظر طب سنتی توضیح دهیم می توان گفت که از نظر اطباء در طب سنتی، قابلمه استیل از نظر کیفیت، عملکرد و سلامتی برای بدن انسان مفیدتر می باشد. چرا که در این ظروف هیچ گونه لایه و پوشش شیمیایی وجود ندارد و در زمان آشپزی با این نوع ظروف هیچ گونه واکنشی به مواد غذایی وارد نخواهد شد.
از دلایل سالم بودن این ظروف می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تمامی ظروف و قابلمه های استیل طعم غذا را تغییر نمی دهند.
- نحوه نگهداری و مراقبت از قابلمه استیل بسیار راحت و آسان است.
- در زمان پخت و پز هیچ گونه واکنش منفی به مواد غذایی وارد نمی شود.
- در صورت نگهداری از این نوع وسایل می توانید ظاهر و شکل این نوع ظروف را تا مدت های طولانی همانند روز اول حفظ کنید.
- شستشو و تمیزی قابلمه استیل راحت است و از همه مهم تر آن که بعد از شستشو هیچ گونه لک، کثیفی و بویی ایجاد نخواهد شد.
معرفی بهترین سرویس قابلمه های برند کرکماز
سرویس قابلمه ٨ پارچه کرکماز مدل پرولین Korkmaz 8Pcs 1147
سرویس قابلمه پرولین ۱۱۴۷ در اندازه ها و ابعاد مختلف ارائه شده تا برای پخت و پز و سرخ کردن انواع مواد غذایی در هر مقداری، مناسب باشد. این سرویس امکان قرار گیری در فر را دارند و مشکلی برای جنس ظروف پیش نمی آید. همچنین شستشوی راحت به لطف لایه ی نچسب و نسوز فراهم شده است تا وقت و انرژی زیادی را برای شستشوی قابلمه ها صرف نکنید.
برای صرفه جویی بیشتر در زمان، می توانید این سرویس ۹ پارچه از کرکماز را درون ماشین ظرفشویی جهت شستشوی خودکار قرار دهید.
مشخصات:
- پوشش داخلی: استیل
- تعداد پارچه: 8 عدد
- بدنه استیل درجه یک
- طراحی مدرن
- شامل: ٣ عدد قابلمه در سایز مختلف
- یک عدد ماهیتابه سایز 24
سرویس قابلمه ٨ پارچه کرکماز مدل پرولین Korkmaz 8Pcs 1148
این سرویس قابلمه کرکماز دارای ٣ عدد قابلمه های زیبا در سایزهای ۲۰, ۲۴, ١٦ سانتیمتر می باشد. دارای یک ماهیتابه به سایز ٢٤ می باشد یکی از نکتههای جذاب این سرویس, طراحی مدرن آن است که ظاهر بسیار زیبایی دارد.
در مدل های قابلمه استیل کورکماز ، فولاد با کیفیت ۱۸/۱۰ نیکل کروم ۳۰۴ که با کیفیت ترین آلیاژ فولاد است ، ارجحیت دارد. به این ترتیب می توانید برای مدت طولانی از قابلمه های استیل کورکماز با خیال راحت استفاده کنید. انواع ظروف فولادی Korkmaz پخت و پز و ذخیره سازی مواد غذایی را فراهم می کنند. دسته فولاد ضد زنگ که در قابلمه ها استفاده می شود از ویژگی آب بندی نیز برخوردار است.
مشخصات:
- پوشش داخلی: استیل
- تعداد پارچه: 8 عدد
- بدنه استیل درجه یک
- طراحی مدرن
- شامل: ٣ عدد قابلمه در سایز مختلف
- یک عدد ماهیتابه سایز 24
سرویس قابلمه ٩ پارچه استیل کرکماز مدل آلفا Korkmaz 9Pcs 1660
سرویس قابلمه ۱۶۶۰ در اندازه ها و ابعاد مختلف ارائه شده تا برای پخت و پز و سرخ کردن انواع مواد غذایی در هر مقداری، مناسب باشد. این سرویس امکان قرار گیری در فر را دارند و مشکلی برای جنس ظروف پیش نمی آید. همچنین شستشوی راحت به لطف لایه ی نچسب و نسوز فراهم شده است تا وقت و انرژی زیادی را برای شستشوی قابلمه ها صرف نکنید.
برای صرفه جویی بیشتر در زمان، می توانید این سرویس ۹ پارچه از کرکماز را درون ماشین ظرفشویی جهت شستشوی خودکار قرار دهید.
مشخصات:
- پوشش داخلی: استیل
- تعداد پارچه: 9 عدد
- بدنه استیل درجه یک
- طراحی مدرن
- شامل: ٣ عدد قابلمه در سایز مختلف
- یک عدد ماهیتابه سایز 24
- یک عدد ماهیتابه درب دار دو دسته سایز ٢٤
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنما خرید انواع سرویس قابلمه ها آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
با توجه به کیفیت بالای محصولات کرکماز قیمتی که برای محصولات آن در نظر گرفته شده است اصلا بالا نیست . قیمت محصولات کرکماز در بازار نه جزو رده ارزان قیمت ها محسوب می شود و نه جزو گران قیمت ها.
از اولین تولیدات برند کرکماز محصولات آشپزخانه استیل بود و پس از آن انواع لوازم برقی ، قاشق و چنگال ، کتری و قوری ، سینی و … نیز تولید کرده است .