خواص عسلرژیم درمانی

فواید خارق العاده عسل برای بارداری (اما زیاده‌روی نکنید!)

عسل یک غذای طبیعی و شفابخش است که می‌تواند برای پیشگیری و درمان مشکلات سلامتی متنوعی به کار رود. همچنین خواص عسل باعث شده است تا به عنوان دارویی خارق العاده مورد توجه بسیاری از پزشکان قرار گیرد. از طرفی دوران بارداری دورانی حساس است که باید به آن دقت ویژه و خاصی شود. پرهیزات غذایی و توصیه های غذایی بخش جدایی ناپذیر دوران بارداری است. آیا شما برای دوران بارداری خود رژیم ویژه‌ای دارید؟ یکی از مواد موثر و بسیار مهم برای دوران بارداری، عسل است.

عسل طبیعی در دوران بارداری خواص متفاوتی برای مادر و جنین دارد. تمامی این خواص به علت ویژگی های درونی عسل ایجاد می شود. عسل در درون خود مواد غذایی ارزشمندی را جای داده است که می توانند به سادگی در تقویت مادر و جنین نقش ایفا کنند. عسل سرشار از آنتی بیوتیک ها است(به ویژه عسل آویشن).



خوردن عسل در سه ماه اول بارداری

درگذشته عقایدی درباره مناسب نبودن خوردن عسل در سه ماهه اول بارداری در میان مادران رواج پیدا کرده بود. امروزه پزشکان خوردن آن برای مادران در ماه های اول بارداری را مضر نمی دانند. به علت فوایدی همچون بهبود تهوع صبحگاهی و تقویت بدن مادر، خوردن آن در ماه‌های اول به مادران باردار توصیه می‌شود.

خوردن عسل در ماه آخر بارداری

در ماه آخر بارداری جنین به مقدار قابل توجهی رشد کرده است. سر و یا پاهای او معمولا به نواحی زیر معده و دیافراگم فشار می آورد. این مسئله احتمالا مشکلات گوارشی (خصوصاً معده دردها و سوزش سر دل) شما را تشدید می‌کند.

عسل در دوران بارداری

با توجه به فواید عسل طبیعی برای دستگاه گوارش، می‌توانید با خوردن عسل در ماه آخر بارداری:

  • از شر مشکلات گوارشی خود راحت شوید. (به ویژه کاهش سوزش و درد معده)
  • با تقویت ذخایر بدنی، خود را برای دوران شیردهی آماده کنید.
  • از یاد نبرید که به کمک رژیم درمانی با عسل می‌توانید به آسانی با عسل لاغر شوید.
  هرآنچه که باید در مورد خواص دارویی عسل بدانید!

خواص عسل برای زنان باردار

خوردن عسل در بارداری یک جایگزین خوب برای قند تصفیه شده و مزه‌ی شیرین آن است. این ماده سرشار از گلوکز و فروکتوز است. همچنین عسل سرشار از کلسیم، روی، پتاسیم، منیزیم و انواع ویتامین‌ها است. این ویژگی‌ها باعث می‌شود تا یک بانوی باردار از عسل برای:

  • تامین مواد مورد نیاز بدن
  • درمان برخی بیماری های زمان بارداری
  • تقویت سیستم ایمنی

آنتی اکسیدان‌ها و خاصیت ضد باکتریایی عسل به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند.

عسل در دوران بارداری

این بخصوص برای زنان باردار بسیار مهم است؛ تا در طول دوران بارداری، با حفظ سلامت خود، نیاز به مصرف دارو‌های شیمیایی پیدا نکنند.

  • کاهش بی‌خوابی

هنگامی که عسل درست قبل از خواب با شیر مصرف شود، دارای خاصیت تسکین دهنده‌ی استرس است. و بدون استرس بهتر می‌توانید بخوابید. بنابراین اگر در دوران بارداری در به خواب رفتن یا داشتن یک خواب پیوسته مشکل دارید، می‌توانید قبل از خواب، شیر گرم با عسل میل کنید.

  • بهبود سریع سرماخوردگی

خواص ضد ویروسی و خاصیت تقویت‌کننده‌ی سیستم ایمنی عسل به تسکین سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کند. زنان باردار می‌توانند عسل را به اَشکال مختلف (مانند چای یا با آب ولرم) مصرف کنند تا در صورت ابتلا به سرماخوردگی، سریعا بهبود می‌یابند.

  • بهبود سلامت پوست

طبیعت ضد باکتری، ضد قارچ و آنتی اکسیدانی عسل می تواند به از بین بردن شوره سر و خارش پوست سر کمک کند. این امر سبب می‌شود تا زنان باردار بدون استفاده از مواد شیمیایی به سلامت پوست خود دست یابند. علاوه بر خواص عسل، باید به ترکیب عسل و دارچین اشاره کنم که می‌تواند درمان و کرمی عالی برای پوست شما باشد.

  معجزه‌ای به‌نام عسل آویشن

مقدار مناسب مصرف عسل

طبق دستورالعمل‌های سازمان بهداشت جهانی میزان کالری مورد نیاز در دوران بارداری بین ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ کالری در شبانه‌روز است. شخص باردار مجاز است تنها ۱۰٪ یعنی در حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ کالری از آن را از طریق قند‌ها جذب کند.

هر قاشق غذاخوری عسل حدود ۶۰ کالری از انرژی مورد نیاز را تامین می‌کند. بنابراین ۳ تا ۵ قاشق غذاخوری عسل در روز برای زنان باردار بهترین میزان مصرف است.

بیشتر زنان باردار از تهوع صبحگاهی به ویژه در سه ماه اول بارداری رنج می برند. دارویی که می تواند این حالت را درمان کند زنجبیل است.

زنجبیل قابلیت تسکین درد سیستم گوارشی و کمک به گردش خون را دارد. معجون عسل و زنجبیل این توانایی را دارد که به تهوع صبحگاهی خاتمه دهد.

آیا خوردن عسل در بارداری باعث سقط می شود؟

یکی از ترکیباتی که امکان دارد باعث سقط جنین می‌شود مصرف عسل به همراه دانه‌ی کنجد در بارداری است. این ترکیب یک تجویز سنتی برای سقط جنین در گذشته است. باید در مصرف آن احتیاط نمایید.

عسل در دوران بارداری

همچنین مصرف بیش از حد عسل در این دوران می‌تواند به دیابت بارداری منجر شود. علت این امر وجود گلوکز فراوان در عسل است. زنان باردار مبتلا به دیابت نوع 2، باید در مصرف مقدار مناسب عسل احتیاط کنند.

 احتمال ابتلا به حساسیت به عسل نادر است. مصرف بیش از حد می‌تواند منجر به گرفتگی معده، تحریک دستگاه گوارش، اسهال و نفخ شود.


عسل برای مادر و جنین خطری ندارد

اصلی‌ترین علت نگرانی مادران هنگام مصرف عسل در دوران بارداری، امکان وجود باکتری بوتولینوم در عسل است. این باکتری در بیشتر مواد غذایی با منشاء طبیعی، ممکن است یافت شود.

عسل در دوران بارداری

بوتولینوم در معده‌ی افراد بالای یکسال به راحتی از بین می‌رود و هیچگونه خطری برای آن به وجود نمی‌آورد. اما در کودکان زیر ۱۲ماه ممکن است تولید سم کند و آنها را مبتلا به بوتولیسم کند. پس مصرف عسل برای مادران باردار (حتی به فرض اینکه حاوی باکتری بوتولینوم هم باشد) بی‌خطر است. فلور محافظی در روده بزرگسالان از رشد اسپورها جلوگیری می کند، بنابراین مانع از بوتولیسم می شود. همچنین این باکتری قابلیت انتقال به جفت را ندارد و نمی‌تواند از مادر به جنین منتقل شود.

  خواص ارده با شیره و عسل چیست؟ بررسی فواید ارده برای دیابت، معده، مردان + معرفی بهترین زمان مصرف

احتیاط‌های لازم هنگام مصرف عسل در دوران بارداری

  • عسل را با آب داغ و یا نوشیدنی ها مخلوط نکنید، زیرا آنزیم های سالم و مفید آن را از بین می‌برد. می‌توانید آن را با آب ولرم مخلوط کنید.
  • توصیه می شود در طول بارداری عسل پاستوریزه مصرف کنید. به دلیل این که عسل خام حاوی باکتری هایی است که موجب ایجاد بیماری می شوند.
  • حتما عسل را از‌جای مطمئن تهیه کنید و از طبیعی بودن آن اطمینان داشته باشید.

مضرات خوردن عسل در‌بارداری

در بیشتر موارد خوردن عسل در دوران بارداری بی‌ضرر است با این حال موارد استثنایی نیز وجود دارد. مصرف بیش از حد عسل در این دوران می‌تواند به دیابت بارداری دامن بزند و به خاطر وجود گلوکز درلیست موادغذایی مضر در بارداری برای این بیماری قرار دارد. این موضوع در زنانی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند ضرروی‌تر است که میزان مصرف عسل در این دوران را کنترل نمایند. احتمال ابتلا به حساسیت به عسل نادر است اما مصرف بیش از حد می‌تواند منجر به گرفتگی معده، تحریک دستگاه گوارش، اسهال و نفخ شود. همچنین میزان بالای قند در عسل باعث ایجاد حفره (کرم خوردگی) و پوسیدگی دندان می‌شود. کالری موجود در عسل سبب اضافه وزن می‌شود.

  1. حساسیت انسولین را تشدید می‌کند: عسل قند خون را بالا برده و مقاومت به انسولین را افزایش می‌دهد، زیرا مصرف روزانه بیش از ۲۵ گرم فروکتوز در دوران بارداری مضر است.
  2. سبب گرفتگی عضلات معده می‌شود: عسل می تواند سبب گرفتگی معده، اسهال، یبوست و نفخ می‌شود. زیاده روی در مصرف عسل، بدن را اسیدی کرده و بر عملکرد دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارد. و در نتیجه سبب کند شدن عمل هضم می‌گردد.
  عسل بهترین انتخاب برای ورزشکاران

مصرف عسل و لیمو در بارداری

حاملگی با درد و زحمت همراه است اما زمانی که در دوران بارداری بیمار می شوید، می تواند حتی سخت تر شود. هنگامی که شما حامله نیستید، هرعلامتی از سرماخوردگی یا آنفولانزا باعث می شود تا شما سراغ دارو بروید، اما وقتی که باردار هستید، باید جایگزین های مطمئن تری پیدا کنید. عسل و لیمو محبوب ترین روش هستند. اما آیا میتوانید از عسل و لیمو در بارداری استفاده کنید؟ آیا روش بی خطری است؟

لیستی از چیزهایی که در حین بارداری نمی توانید بخورید یا بنوشید وجود دارد، اما خوشبختانه عسل و لیمو دراین لیست قرار ندارند. عسل و لیمو، گرم یا سرد، در طول بارداری برای نوشیدن کاملا مناسب است.”یک فنجان چای گرم لیمو و عسل در واقع می تواند تسکین دهنده گلو درد باشد” و به خصوص برای کاهش سرفه نیز موثر است.

لیمو و عسل وقتی می تواند مسئله شود که شما مشکل دستگاه گوارش داشته باشید. “اگر از سوزش سردل یا رفلاکس اسید رنج می برید، اسیدیته و قند لیمو و عسل می تواند کمی تحریک کننده باشد.

حالا که می دانید عسل و لیمو در طول بارداری بی خطر هستند، ممکن است بخواهید درباره چگونگی مصرف آن بدانید. ساده ترین راه، اضافه کردن نصف لیمو (با پوست) و یک قاشق غذا خوری عسل خام به یک لیوان آب جوش است. این مقاله اشاره کرد که ویتامین C در آب لیمو و خواص ضد باکتری و آرامش بخشی که در عسل وجود دارد با هم می توانند به کاهش علائم شما کمک کنند.

  طریقه مصرف چای سبز

سخن پایانی

آگاهی از رژیم غذایی در دوران بارداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. داشتن تغذیه مناسب می‌تواند به تامین تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز مادر و جنین کمک کند. به این ترتیب مصرف مقدار مناسب عسل بعنوان معجونی پر از شگفتی برای این دوران، توصیه می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا