غذاساز وسیلهای همهکاره و همهفنحریف است. بدون شک بسیاری از خانمها آشپزی کردن را دوست دارند اما از خورد کردن و رنده کردن مواد غذایی فراری هستند. با اختراع غذاساز آشپزی کردن برای خانمها بسیار راحت شد. در ادامه قصد داریم تا راهنمای خرید غذاساز را برای شما بیاوریم. امیدواریم با استفاده از این محتوا بتوانید یک غذاساز مناسب را برای خود خریداری نمایید.
غذاساز چیست؟
به وسیلهای چندمنظوره در آشپزخانه که قادر است تقریباً تمامی انواع مواد غذایی را با سرعتبالا و بهآسانی خرد، ورقه، رنده، آسیاب و پوره کند غذاساز گفته میشود. برخی از مدلها حتی قادر هستند آبلیمو و سبزیها را بگیرند، مایه کیک شما را به هم بزنند، خمیر نان را ورز دهند و گوشت و سبزیها را چرخ کنند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید تلویزیون شیائومی را بخوانید.
غذاساز در سال 1973 توسط کارل سونتهایمر به بازار آمریکا معرفی شد. کارل یک سال تمام روی همزن برقی صنعتی فرانسوی کار کرد تا بتواند آن را با مصرف خانگی هماهنگ سازد. هرچند مدتزمانی طول کشید تا مصرفکننده به سودمند بودن این وسیله پی ببرد اما پسازآن در سراسر جهان بهعنوان یکی از پرفروشترین وسایل خانگی شناخته شد.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید ماشین ظرفشویی بوش را بخوانید.
غذاسازها دارای تیغههای مختلف هستند که با استفاده از آنها میتوان کارهای مختلفی را انجام داد. تنها کافی است تیغه مربوط به کار خود را داخل دستگاه قرار دهید و در طول چند ثانیه مواد غذایی خود را آماده تحویل بگیرید. طیف وسیع کاراییهای غذاساز و سرعت عملکرد فوقالعاده آن باعث شده است تا در زمان شما صرفهجویی شود. زمان لازم برای آماده کردن انواع مواد غذایی نیز تا حد قابلتوجهی کاهش داشته است.
چرا غذاساز بخریم؟
دلیل اصلی اینکه به دنبال خرید غذاساز میروید این است که آمادهسازی غذا را برای شما سریعتر و آسانتر میسازد. این ابزار کارهای ملالتآور و خستهکننده آسیاب کردن، خرد کردن، ورقه کردن، رشته کردن و حتی مخلوط کردن و پوره کردن را به اعمالی معمولی، سریع و حتی بی سرو صداتر از حالت دستی تبدیل میکند و اینگونه در زمان و زحمت شما صرفهجویی فراوانی صورت میگیرد.
- بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: راهنمای خرید ماشین ظرفشویی ال جی بر اساس برنامه های شستشو
این موضوع باعث شده است که غذاساز سریع به یکی از محبوبترین لوازم آشپزخانه در خانهها و رستورانها تبدیل شود. امروزه دیگر آمادهسازی غذاهای سالم و خوشمزه به امری ساده تبدیلشده است. شاید بهترین توصیف برای غذاساز، ابزاری چند منظوره باشد. این وسیله میتواند بهراحتی وظایف چندین ابزار آشپزخانه را بهصورت همزمان انجام دهد:
- مخلوط کردن ترکیبات معمول غذایی
- خرد کردن مواد غذایی خشک با استفاده از قابلیت پالس یا ضربهای
- پوره کردن میوهها و سبزیها بهصورت کامل، تهیه سسها و برخی سوپها
- چرخ کردن و کوبیدن گوشت و مغزیجات
- شکل دادن به امولسیونها برای تهیه سسهایی مانند سس مایونز یا سس سالاد
- تهیه سریع و کارآمد خمیر برای شیرینی و نان
- خرد کردن و پوره کردن کامل برای تهیه غذای کودک
- رشته کردن و ورقه کردن ترکیبات غذا یا سالاد
- رنده کردن پنیر
- آسیاب و آرد کردن غلات
- تبدیل دانههای نمک و شکر به پودر نمک و شکر
- مواد غذایی که بهطورمعمول در غذاساز ریخته میشوند.
مشخصات یک غذاساز خوب
از مهمترین خصوصیات یک غذاساز خود میتوان به جنس بدنه، اندازه ظرفها، تیغهها، کارکردها و گارانتی خوب و مناسب اشاره نمود. برای داشتن یک انتخاب مناسب با توجه به بودجهتان بهتر است تمامی موارد زیر را بهصورت مجزا در محصول مورد نظر خود ارزیابی نمایید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید بهترین تلویزیون Samsung را بخوانید.
ظرفیت و جنس غذاساز
ظرفیت محفظه یک غذاساز بهطورمعمول بین یک تا سه و نیم لیتر متغیر است. البته دراینبین خردکن و یا غذاسازهایی با محفظه حدود نیم لیتری نیز در بازار موجود هستند. درصورتیکه قصد دارید برای جمعیت زیاد غذا تهیه کنید و یا همیشه چندین دستور غذایی را با یکدیگر آماده میکنید بهتر است یک غذاساز با محفظه 2 لیتری و یا بیشتر را خریداری نمایید.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: کولر گازی ایستاده چیست
البته این نکته را در نظر بگیرید که با افزایش ظرفیت غذاساز قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت و باید بودجه خود را نیز در نظر بگیرید. هرچه غذاساز با ظرفیت بالاتر را انتخاب نمایید باید فضای بیشتری را روی میز آشپزخانه برای آن در نظر بگیرید. بهطورمعمول یک غذاساز با ظرفیت 1.5 تا 2 لیتری برای کاربردهای خانگی مناسب و کافی است.
بسیاری از ظروف غذاسازها بهطورمعمول از پلاستیک پلیمری نشکن تولیدشدهاند. این جنس علاوه بر دوام بالا، بهراحتی تمیز خواهد شد و در ماشین ظرفشویی نیز قابلاستفاده است.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله گوشت کوب برقی چیست را بخوانید.
البته مشکل این ظروف آن است که در طول زمان خش برمیدارد و کمکم کدر خواهد شد؛ اما در صورت انتخاب یک محصول با پشتیبانی قطعات مناسب میتوانید ظروف جایگزین را با قیمت مناسب خریداری نمایید. بهترین انتخاب بهطورمعمول یک غذاساز دو لیتری با دهانه تغذیه گشاد است. اینگونه اغلب غذاهای کمحجم و یا حجیم را میتوان بهراحتی آماده کرد و هنگام حضور مهمان نیز غافلگیر نخواهید شد.
درپوش ظرف
بهترین درپوش غذاساز آن است که روی درب ظرف محکم جفتوجور شود. خوشبختانه تعداد کمی از غذاسازهای بازار مشکل درپوش دارند. مگر اینکه ایراد از ساخت غذاساز در کارخانه باشد. دقت کنید که هنگام خرید قطعات را یک دور سوار کنید تا از چفتوبست آنها اطمینان حاصل نمایید.
- بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: راهنمای خرید بهترین ماشین لباس شویی LG
برخی دیگر از درپوشها دارای بخش اضافه در اطراف دهانه تغذیه هستند که مانند یک سینی تغذیه عمل میکند. هرچند در این صورت کار با حجم بالای مواد غذایی برای شما آسان خواهد شد اما باید دقت کنید این مدلها گرانتر هستند و البته تمیز کردن آنها نیز سختتر خواهد بود. بهتر است برای استفاده در خانه زیاد دنبال این ابزار پردردسر نباشید.
اندازه دهانه تغذیه ظرف
در برخی از غذاسازها دهانه ورودی مواد غذایی بزرگتر از حد معمول است که این موضوع به شما کمک خواهد تا کارهای خود را سریعتر انجام دهید و از یکسو نیز قطعات بزرگتر میوه و سبزیها را میتوانید داخل آن بریزید.
پرداخت هزینه بیشتر برای توان خمیرگیری و عملکرد ساکت مدلهای ارزانتر بهطورمعمول هنگام کار دادوهوار راه میاندازند و شروع به دویدن روی کابینت آشپزخانه شما میکنند. درحالیکه مدلهای گرانتر بسیار مودب و متین هستند.
سرعت
غذاسازها بهطورمعمول دارای دو تنظیم هستند. یک خاموش و روشن شدن، سرعت ثبت و کارکرد بهصورت پالس. گزینه پالس این اجازه را به شما خواهد داد تا در صورت ممتد اما با کنترل دقیقتر کار خود را انجام دهید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله معرفی ویژگی های استثنایی تلویزیون شیائومی سری 4x را بخوانید. همچنین در کارهای قدرتی مانند خرد کردن مواد غذایی جامد و یا خمیر کردن نیز بسیار بهتر عمل میکنند. هرچند برخی مدلها حتی تا 10 یا 15 سرعت نیز قابل تنظیم میباشند؛ اما در حقیقت این دو حالت روشن- خاموش و پالس تمام چیزی است که شما به آن نیاز دارید.
لوازم چند منظوره
دیسکهای ریز کردن و ورقه کردن به استاندارد تمام غذاسازها تبدیلشدهاند. البته در اکثر مدلهای گرانقیمتتر از 300 هزار تومان میتوان تجهیزات لازم برای رنده کردن، آسیاب کردن، آبمیوه گیری، آب مرکبات گیری، خمیر کردن و مانند آن را مشاهده نمود که بهصورت ظروف یا تیغههای جداگانه عرضه میشوند که روی پایه اصلی دستگاه نصب میشوند.
تیغهها
دلیل اصلی کارایی و همهفنحریف بودن غذاسازها تعداد بسیار زیاد تیغههای قابل تعویض آنها است که میتوان در آنها مورد استفاده قرار داد. تیغه کلاسیک و معمولی که تمامی غذاسازها دارند، برای خرد کردن و ریز کردن مورداستفاده قرار میگیرند. تیغه کوچکتر مخصوص نان به شما این اجازه را خواهد داد تا در زمان بسیار اندک خمیر مورد نظر خود را آمادهسازید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنما خرید چای ساز بوش را بخوانید.
صفحات ورقه کن و رنده نیز در سایزهای مختلف همراه با غذاساز ارائه میشوند که شما را قادر خواهند ساخت مواد غذایی را در قطعات و بافتهای مختلف خرد و آماده نمایید. تیغههای همزن نیز به بخش عمومی در غذاسازها تبدیلشدهاند. البته بهخوبی همزنهای اختصاصی نباید از آنها انتظار کار داشته باشید اما در اکثر موارد نیاز شما را رفع خواهند نمود.
کنترل لمسی
امروزه دیگر روی وسایل برقی خانگی از یخچال گرفته تا تلویزیون و پنکه ممکن است صفحات کنترل لمسی باقابلیتهای مختلف را مشاهده کنید. در غذاسازها نیز برخی شرکتها به کلیدهای لمسی روی آوردهاند که باعث شده است بدنه دستگاه و سطح کلیدها بسیار راحت تمیز شوند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله مقایسه ماشین ظرفشویی الجی و سامسونگ را بخوانید.
ظرف مدرج برای حداکثر میزان مایعات
روی ظرف همزن و حتی مخلوطکن بیشتر غذاسازها خطوط مدرج با ذکر اندازه و یا حداقل یک خط برای حداقل و حداکثر گنجایش درجشده است. اینگونه دیگر به دلیل اضافه کردن میزان زیاد مایعات با سرریز و کثیفی و گاهی اوقات خرابی دستگاه مواجه نخواهید شد.
محفظه ویژه قطعات
اینکه غذاساز شما حاوی یک محفظه داخل خود یا بهصورت جداگانه برای قرار دادن ملحقات دستگاه باشد میتواند به مرتب بودن آشپزخانه و البته پیشگیری از گمشدن قطعات تا حد زیادی کمک کند.
گارانتی معتبر
در آخر موضوعی که در رابطه با تمامی ابزارها و لوازم منزل شما صدق میکند و حتی در تمام زندگی باید رعایت شود این است که بهتر است یک محصول با گارانتی و خدمات پس از فروش مناسب و کافی را خریداری نمایید. حتی اگر به دنبال مدل گرانقیمت هستید که دارای کارایی طولانی و مطمئن باشد بازهم برای کمی ارزان خریدن، گارانتی را فدا نکنید.
- درباره راهنمای خرید دستگاه اسپرسو ساز بیشتر بخوانید.
همچنین بهتر است مدلی را خریداری کنید که بهصورت گسترده در بازار توزیعشده باشد و از لحاظ دفاتر خدماتی پوشش کشوری خوبی را داشته باشد. بهطورمعمول قطعات و لوازمیدکی این محصولات بسیار بیشتر است و راحتتر خدمات دریافت خواهید کرد. درعینحال که خدمات دهندگان نیز در زمینه تعمیر این ابزار دقیقتر و ماهرتر هستند.
برندها
تنوع برند غذاساز در بازار بهقدری زیاد است که با توجه به تمام مطالب بیانشده باز هم تصمیمگیری سخت است. بهویژه اینکه برندهای متفرقه و گاهی بیکیفیت چینی نیز در بازار زیاد هستند و فروشندگان هم بیش از صلاح مشتری برخی اوقات فروش کالای موجود خود را در اولویت قرار میدهند. انتخاب برند کار دشواری است و بهطور کامل به بودجه، عملکردهای مورد نظر شما و علاقه شما به رنگ ظاهری و یا نام برند خاص بستگی دارد.
بررسی نکات مهم در رابطه با غذاساز
بهترین نکته در رابطه با غذاساز این است که آنها قادر هستند تقریباً هر ماده غذایی را خرد کنند. برخی از این مواد غذایی که معمولاً با غذاساز آماده میشوند شامل موارد زیر هستند:
خرد کردن، ورقه کردن و برش نگینی تمام میوهها و سبزیها همچون کدو، بادمجان، هویج، سیب و خیار در اندازههای یکسان برای استفاده در سالاد یا دیگر دستورات غذایی
- خرد یا پودر کردن غلات
- خرد کردن نان و تولید کرامپ
- لوبیا و نخودفرنگی و مانند آن
- پنیر
- سسها و سالساها همچون گوجهفرنگی، پستو، ترشیجات و پورهها
- گیاهان و ادویه از قبیل پیازها، سیر و زنجبیل
- مخلوطهای مایع و دیپ ها همچون مایونز
- مغزها، موسها
- سوپها
- قیمه کردن گوشت
آیا غذاساز بهتر است یا مخلوطکن؟
غذاسازها برای زمانی که مهمان دارید بسیار مفید و کار راهانداز هستند. غذاسازها در دهه 60 میلادی وارد بازار شدند. نکته مهمی که اکثر افراد به آن توجه نمیکنند این است که نمیشود از خردکن و یا مخلوطکن بهجای غذاساز استفاده کرد.
گاهی اوقات شاهد این هستیم که برخی افراد تفاوت غذاساز و مخلوطکن را نمیدانند. خرد کردن، ورقه کردن، آسیاب کردن، پوره کردن و مخلوط کردن تمامی از وظایف اصلی غذاسازها محسوب میشوند. ممکن است تصور کنید که گاهی بهجای غذاساز از مخلوطکنها استفاده کنید.
این کار اشتباه است زیرا مخلوطکن برای مواد غذایی با بافت نرم کاربرد دارد. ازاینرو طبیعتاً نمیتوان مواد غذایی با بافت سخت مانند سیبزمینی را با مخلوطکن خردکنید. تیغههای متفاوت غذاسازها امکان انجام طیف وسیعی از فعالیت را به کاربران میدهد. درحالیکه مخلوطکن تنها دارای یک تیغه ثابت است و نمیتوان خیلی از خواستهها را با استفاده از آنها انجام داد.
آیا غذاساز بهتر است یا چرخگوشت؟
اکثر مواقع چرخگوشت برای تبدیل قطعات بزرگ گوشت به قطعات کوچکتر مورداستفاده قرار میگیرد. اکثر چرخگوشتها در دو نوع دستی و برقی در بازار موجود هستند که امروزه از نوع دستی آن دیگر استفاده نمیشود.
از مهمترین تفاوتهای چرخگوشت و غذاساز میتوان به این مورد اشاره کرد که چرخگوشت تنها برای قطعه کردن گوشت مورد استفاده قرار میگیرد درصورتیکه غذاساز برای انواع مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین چرخگوشت در مقایسه با غذاساز از قیمت کمتری برخوردار است و تمیز کردن آن نیز راحتتر است.
با توجه به این مقایسه میتوان به این نتیجه دستیافت که خرید غذاساز بهصرفه خواهد بود زیرا با استفاده از آن میتوان کارهای بسیار زیادی را انجام داد و در کنار آن به دیگر لوازم برقی آشپزخانه نیاز زیادی نخواهید داشت.
سخن پایانی
شما در این مقاله با غذاساز آشنا شدید. همچنین از مشخصات بهترین غذاسازها آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
اگر در هنگام آشپزی به غیر از خرد کردن مواد غذایی، نیاز دارید که محصولی بتواند مواد غذایی را هم بزند و میوهها و سبزیجات را در ابعاد و اشکال یکسان برش دهد قطعا به فکر خرید غذاساز باشید.
به این دلیل که غذاساز محصول کامل تری نسبت به خردکن برقی ست، قیمت غذاساز بیشتر از خردکن است.